Linesis Domain Sorgulamaları Log Yapıyor & Satıyor
-
Bu daha öncede başıma gelmişti. firsatada.com diye bir domain aramıştım linesis.com üzerinden 3 gün sonra proje onaylandı domaini almak için girdiğimde domainin alınmış olduğunu gördüm. Bu olaydan 1,5 ay sonra yine farklı bir domain ile arama yaptım boşmu diye boştu almadım yine salak gibi yine 3 gün sonra baktığımda bu domaininde alındığını gördüm. En son olarak geçen gün thebackwood.com bir müşterimin web sitesi için alacaktım yine linesis.com dan sorgulama yapmıştım bu domaininde ben sorguladıktan 2 gün sonra alındığını gördüm. Sinirden çatlamak üzereyim. Almayında sorgulamayında şu lanet firmadan. Önceleri tesadüftür diye şey etmemiştim ama şimdi anladım ki tesadüfün bu kadarına olmaz.
-
Aynı söylentiler bir ara İsimTescil için de çıkmıştı. Söz konusu firma yapılan sorgulamaları kayıt ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum ama mağduriyetin önüne geçmek için Godaddy'den sorgu yapıp herhangi bir Türk firmasından kayıt edebilirsin.
-
8-9 adet domain sorgulattım eğer reglenirse, dediğiniz gibi log tutuyorlar.
-
Whois.sc/domainismi tavsiyedir..
Çoğunlukla reg firmalarda sorgulama yapmam..
-
aynısını isimtescilde yaşadım hocam.
Müşterim ısrarla isimtescil üzerinden com.tr istedi parasını bile yatırdık başka bir şehirden başka bir alandan tescil edilmiş.
O gün ogündür türk sitelerden uzak duruyorum.
-
Çok uzun süredir Linesis.com ile çalışıyorum. Bir kaç totşluklarının haricinde herhangi bir ibnelikleri olmadı. Domain sorgusunu kayıtlı isminle yaptıysan bilemem ama bu dediğinin ben godaddy ile yaşadım. O yüzden sikseler godaddy'den arama yapmam. En güzel sorgulama yöntemi internet çubuğudur...
-
log tutulmayan tek yer
http://www.internic.net/whois.html varken neden böyle her önüne gelen yerden whois sorgulaması yaparsınız -
Bok mui var oyle yerlerde aratiyorsunuz. Name.com domain yonetimini elinde bulunduran icann in yetkili satis adresi diger adi domainsite.com baska yerden domain almam.
-
http://www.iwhois.com/ iyidir,hoştur.
-
o zman abiduk gubudık isimler arat ellerınde patlasın pustların ,)