Linksys Wag54gp2 Sorunu?
-
müridler geçenlerde linksys nin wag54gp2 modeli bir modem aldım sırf voip ve cisco sertifikalı diye ama hata yapmışım.sorun şu
modem ve sabit telefonu spliter ile kullandığım halde dışarıdan sabit telefonumu araya meşkul çalıyor diyor.Splitterimde çok kaliteli bir marka olmasına rağmen böyle bi sorunla karşı karşıyayım. (TTAF) marka splitter.
Modem açık yada kapalı fişini prizden çektiğim halde,yine meşgul çalıyo telefon bunun bir yolu yordamı yokmu arkadaşlar modemi kaldırıp atayımmı 110 tl verdim yazık olacak.Yardımlarınızı ve önerilerinizi bklym.
-
modemden degildir modemin arkasına giden telefon kablosunu takma aynı hatayi veriyor mu bak
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------
modemden degildir modemin arkasına giden telefon kablosunu takma aynı hatayi veriyor mu bak
-----------------------------Modem açık yada kapalıyken durum değişmiyor.Kabloyu modemin arkasından çıkardığım zaman sabit telefon hattı normale dönüyor.tekrar taktığımda yine meşgul.internete bağlanıyor bu arada.
-
Bunun modemle bi alakası oldunu düşünmüyorum spliterini değiştir.
Bende WaG120n kullanıyorum gerçekten update lerinide yaptıkdan sonra alet gerçekten güzel.
-
venom88 bunu yazdı:
Bunun modemle bi alakası oldunu düşünmüyorum spliterini değiştir.
Bende WaG120n kullanıyorum gerçekten update lerinide yaptıkdan sonra alet gerçekten güzel.
-----------------------------kardeş spliterim çok kaliteli bir marka çin malı değil artı içindeki devreler falanda bayağı ihtişamlı 2 şer adet büyü kondansatör falan baya bişiy var her çıkış için ayrı ayrı konulmuş.bide diğer modemlerimde denedim aynı splitteri böyle bir sorun vermiyor.bu modemden olamazmı yada araya farklı bir cihazmı gerekli.dediğin gibi bide güncelleme yapayım bakalım
aklıma bide şu geldi voip servis sağlayıcısı telekutu denen bir şirket var kurulum cd si ile modemi kurduğumuzda bunu devre dışı bırakan bir yöntem uygulamasınlar sencede.
-
DSL Modülasyonu hangi modda kullanıosun ?
-
venom88 bunu yazdı:
DSL Modülasyonu hangi modda kullanıosun ?
-----------------------------modem modunda kullanıyorum zaten default ayarıda bu.
-
hocam o modemi 2 yıl boyunca kullandım ne dediğin şey oldu ne de başka bir şey .. sadece düşürüp kırdım..
ayrıca o modeme splitter'ı bildiğimiz şekilde koymuyorsun şu airties ve çoğu modemde olduğu gibi yani..
ana telefon hattını direk modeme sokuyorsun splitter ve ufak kabloyu telefona gönderiyorsun.. yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.. kurcala yaparsın kabloların düzgün şekilde değil yani sorun bu...
fotoğrafını çek modemin arkasının yardımcı olurum düzelmezse
-
hackworm bunu yazdı:
hocam o modemi 2 yıl boyunca kullandım ne dediğin şey oldu ne de başka bir şey .. sadece düşürüp kırdım..
ayrıca o modeme splitter'ı bildiğimiz şekilde koymuyorsun şu airties ve çoğu modemde olduğu gibi yani..
ana telefon hattını direk modeme sokuyorsun splitter ve ufak kabloyu telefona gönderiyorsun.. yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.. kurcala yaparsın kabloların düzgün şekilde değil yani sorun bu...
fotoğrafını çek modemin arkasının yardımcı olurum düzelmezse
-----------------------------Arkadaşım bağlantı aynen bu şekilde umarım yanlış bişiy yoktur 12 yıllık network çözümleri uzmanlığımda ilk defa böle bişiyle karşılaştım.