Linux & Windows 7 (Yardım)
-
Herkese selamlar sevgili mürid ve mürideler. Uzun uzun araştıradım ancak baktım olacak gibi değil dedim anlaşıldı tbt ye sormak lazım :W
Arkadaşlar bilgisayarımda Kubuntu ve Windows 7 kurulu. Ancak boot menü olarak bilgisayar açıldığı zaman linux menüsü geliyor ve oradan işletim sistemi seçip açıyorum bilgisayarı. Ancak linux'u kaldırdığım zaman boot ortadan kalktığı için windows 7 de devre dışı kalıyor ve bilgisayar çökmüş gibi oluyor açılmıyor. Tekrar linux u kurup windows 7 yi açıyorum boot menüden :D Windows 7 de ise işletim sistemleri menüsüne baktığım zaman (başlangıç ve kurtarma kısmından) sadece windows 7 var başka yok. Ben windows 7'nin bot ekranını kullanmak istiyorum. Hem kubuntununkine uyuz oldum hemde onu kaldırdığım zaman win7 çökmesin istiyorum :S Varmı yardımcı olacak bi baba ana hala teyze dayı yiğit :( :S
edit: linuxda grub.cfg ayarı yaptım 7yi en başa aldım ancak sadece yazıların sırası değişti ki öyle tahmin etmiştim tutmadı yani
-
baslat
calistir
msconfig
boot.ini
burdan ubuntuyu kaldir
----------------------------------
denemek icin ubuntu kurdugumda ayni sorun bendede olmusdu burdan ubuntu yu kaldirdim sonrada ubuntunun kurulu oldugu D ye format attim
-
hocam aynı sorun su anda bende de var. Necati senin dediğin boot ini kısmında (bende pardus var şu anda) pardus boot ekranı yok,sadece win7'ninki var,başka bi çözüm önerisi olan var mı?
-
Az önce boot ayarları yapan bir program denedim. Linux u filan menüye ekliyorsun ancak yinede işletim sistemi önceliği değişmiyor. Ağzına ettiğimin programı windows 7 ninde boot menüsünü sildi. Şimdi windows7 çöktü boot yapamıyorum 7yi açamıyorum onarma yapıcam inşAllah düzelir. Başka önerisi olan filan varsa linux-win7 hakkında yardımcı olun pls :S
-
bu isini görmesi lazim aslinda
EasyBCD
bootmanager programi bunula dene bide
http://dl.cdn.chip.de/downloads/3357217/EasyBCD_1.7.2.exe?1277545846-1277553346-68b776-B-fedc80894644677efe6af2e9443c62b8.exe
-
Necati bunu yazdı:
-----------------------------
bu isini görmesi lazim aslinda
EasyBCD
bootmanager programi bunula dene bide
http://dl.cdn.chip.de/downloads/3357217/EasyBCD_1.7.2.exe?1277545846-1277553346-68b776-B-fedc80894644677efe6af2e9443c62b8.exe
-----------------------------aynen bunu denedim az önce. Bundan dolayı çöktü. İşletim sistemlerini menüye ekliyor ancak tıkladığın zaman eklediğin sistem hata veriyor açılmıyor. Linuxu defalarca değişik değişik ekledim denedim hiçbirinde açmadı. Şimdide windows7 yi sildi onarma yapıcam
-
up
-
ubuntuyu kaldırdıktan sonra windows başlangıç kurtarma olayıyla eski duruma dönebilirsin, fakat ubuntu ve windows aynı anda kuruluyken windowsun boot managerı ile her iki işletim sistemini görebileceğinden şüpheliyim.
easy bcd programını dene.edit : easybcd yüzünden çöktü demişsin farklı bir durum bilemiycem hocam kusura bakma.
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
ubuntuyu kaldırdıktan sonra windows başlangıç kurtarma olayıyla eski duruma dönebilirsin, fakat ubuntu ve windows aynı anda kuruluyken windowsun boot managerı ile her iki işletim sistemini görebileceğinden şüpheliyim.
easy bcd programını dene.edit : easybcd yüzünden çöktü demişsin farklı bir durum bilemiycem hocam kusura bakma.
-----------------------------kardeş windows hiç açılmıyorki. Windows 7 yazısı kalktı bilgisayarın açılışından yani windowsu seçemiyorum açayım.Bilgisayar açıldığı zaman windows 7 yi ubuntunun boot menüsünden seçiyorsun, seçtikten sonra windows7nin boot menüsü geliyor. tekrar sana hangi işletim sistemini açmak istediğini soruyor ve windows7 yok sadece ubuntu var. Sadece ubuntuda seçiyorsun 7'yi ikinci bir boot ekranu çıkıyor orda yok win7. Ubuntu üzerinden windows7 açma hakkında bir bilgin varmı
-
Şuan format atıyorum win7 yi baştan kuruyorum. Bu kurulumdan sonra halen daha boot menü olarak ubuntumu öncelikli olur mu bilmiyorum,yalnız ubuntuyu kaldırırsam ve win7 çökerse bile başlangıç onarma yapılarak kurtarılıyo. Kesin ve net bilgiyi format işlemi bittikten sonra bu konu hakkında sıkıntı çeken arkadaşlara vericem inşAllah. Please wahit emmi... :D