Linux Altinda Windows Virtual PC Kurmak
-
Windows ve linuxu birarada kullanmak istiyorum. Ana makina linuxvolacak altinda da IIS,MSSQL falan çalışacak bir windows virtual pc lazım
Hangi linuxu ve hangi virtualizationu önerirsiniz? Windows makina mümkün olduğunca performanslı, light ve kolay taşıyabileceğim şekilde olsun isterim.
-
HolyOne bunu yazdı
Windows ve linuxu birarada kullanmak istiyorum. Ana makina linuxvolacak altinda da IIS,MSSQL falan çalışacak bir windows virtual pc lazım
Hangi linuxu ve hangi virtualizationu önerirsiniz? Windows makina mümkün olduğunca performanslı, light ve kolay taşıyabileceğim şekilde olsun isterim.
edit.
editlediğim configde sunucu var karışık o yüzden düzenledim
Ubuntu 12 içinde windows 7 kurulmuş bir makinem var Wmvare kullanmışım onda windowsa 8 gb ram 400 gb hd ayırmışım.
-
Hocam böyle soruyon sonra unutuyon bi daha uğramıyon konuya havada kalıyor cevap
Bu yüzden nassın diyorum
-
Kendini yorma. Oracle VM VirtualBox kur yeter.
-
vmware workstation
kurduğun makinede çatır şutur oyun bile oynarsın
Benim kullandığım sistem
omer@omer-H67M-UD2H-B3:~$ cat /etc/*release*
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=14.04
DISTRIB_CODENAME=trusty
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 14.04.3 LTS"
NAME="Ubuntu"
VERSION="14.04.3 LTS, Trusty Tahr"
omer@omer-H67M-UD2H-B3:~$ uname -a
Linux omer-H67M-UD2H-B3 3.19.0-33-generic #38~14.04.1-Ubuntu SMP Fri Nov 6 18:17:28 UTC 2015 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Sanallaştırma yazışımı : Vmware Workstation pro 12
çok basit bir şekilde ( neti kapatarak veya host dosyasını düzenleyerek ) serial girip aktifde edebiliyorsun istersen taglersin konuya link atarım hacı
Ben nabıom
120gb ssd makineye , win7,win8,win10 kurulu
win7de gereksiz toolsları calısıtıorum,virüslü mirüslü sıkıntı yok
win8de generals zero hour oynuyorum
win10uda denemejk için yeni kurdum, ardındanda bi cs 1.6 kurdum güzelce oynuyorum :D
-
kafam ağrımasın dersen virtual box
cracklerim veya alırım dersen vmware workstation
linux kerneliyle sevişsin dersen xen veya kvm
benim evde lab ortamım esxi ama kişisel bilgisayarımda kvm kullanıyorum
-
by_Tet bunu yazdı
Hocam böyle soruyon sonra unutuyon bi daha uğramıyon konuya havada kalıyor cevap
Bu yüzden nassın diyorum
Yok hocam mutlaka kontrol ediom bi sure sonra:) yaz sen
-
Backbox altında vmware workstation ile windows 8.1 çalışıyor bir sıkıntı yaşamadım şeyhim
-
Hocam ben Xen kullanıyorum, bir sıkıntısını görmedim.
Standart bir linux dağıtımına kendi depolarında Xen Kernel'i kuruyorsun. Xen'in kendi yönetim toollarıyla sanal makine oluşturabilir, konfigüre edebilir, başlatıp, durdurabilirsin.
GUI yönetim aracı var mı bilmiyorum, yalnızca SuSE'de Xen gui'si olarak YaST'ın araçlarını kullanmıştım.
Komut ekranı araçları da çok karmaşık değil, zaten Xen'in wikisinde, Centos veya Suse'nin dokümantasyonlarında da Xen ile ilgili epey doküman var.
Linux'ler içinde yönetim araçları en kullanışlı olan Suse'yi gördüm, onu öneririm.
Amazon da Xen kullanıyor yanlış bilmiyorsam.
-
uzun süre virtualbox xp devam ettim en temizi bu şekilde 3 yıl kadar kullandım