Linux Centos Torrent Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar;
Bi sunucu aldım sunucuda centos yüklü sunucuya kde masa üstü ve vnc kurarak bağlandım fakat bir türlü torrent programı kuramadım yum dan depo ekleyemiyorum(sorun benden kaynaklı daha doğrusu beceriksizliğimden).sunucu ovh den alınma yardımcı olursanız sevinirim.
-
Arkadaşlar bari sade şekilde yum ile torrent kurabileceğim bir depo söyleyin birde deponun eklemesini.
-
Centos sürümünüz nedir ?
-
Sürüm 5 idi ama sunucu sahibine ubuntu kurduruyorum sağolsun centos deli etti beni ya bunların centosta sorun var yada ben kullanamıyorum repo ekleyemedim kendi reposundada istediğim program yok rpm de kuramadım mal gibi kaldım öyle :)
-
yum bana göre değil, ben sudoyu özledim :)
-
sshdan kullana bileceğin python torrent clienti indir :
$ wget http://download.bittorrent.com/dl/archive/BitTorrent-4.1.5-1-Python2.4.noarch.rpm
rpm'le kur :
$ rpm -ivh BitTorrent-4.1.5-1-Python2.4.noarch.rpm
/root/ dizinine pie.torrent dosyasını at winscpyle falan sonra şu şekilde çalıştır ama putty i kapatma.
$ bittorrent-curses 'pie.torrent' -
Sorunu Çözdüm Akradaşlar.
Adamlar sources.list dosyasını kendilerine göre ayarlamışlar sadece bir kısım programlara izin vermişler sourges.list dosyasını editledikten sonra birde dns adreslerini değiştirmek gerekiyor(google dns yaptım ben) sonrasında istediğiniz programı kurun
yani centos un hiçbir günahı yokmuş :)