Lınux Cozunurluk Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

ubuntu 8.10 da sistem açılışında FREQVENCY OUT OF RANGE TRY OTHER RESOLUTIONS diye bi sorun geliyo sistem açılmıyo. Galiba çözünürlük ekran kartı

ile ilgili bi sorun. Bu sorunla karşılaşıp çözebilen varmı. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Ekrandaki yazıLarın geçmesi bitince "reset" yaz tüm yazıLar siLinecek sonra "exit" yaz,mavi bi ekran geLince "normal boot"u seç,masaüstü geLince çözünürLüğü ve ekran yenileme hızını düşür.

Buda oLmadıysa en son ekran geLmediğinde CtrL iLe birLikte +(artı) tuşuna yada -(eksi) tuşuna bas,ekran geLdiğinde dur tekrar ayarla çözünürLüğü vs.

Hiç karşıLaşmadım ama oLası çözümLerden birisi oLabiLir bu ikisi .

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    donanım sorunu değil mi yav o :|

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek
    RevengeX denemiştim dedigini recovery modda çalıştırıp girmeyi denedim ama olmadı aynı hata. donanım sorunu desem xp geçiyom sorun yok.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    nvidia da versiyon 180 i vardı bugün denedim çat 173ü geri döndüm benim gibi driver güncellemesi yaptuysan vay haline :D 173 hala iyi çalışıyo ;)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    xp rulez :)

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    -----------------------------
    xp rulez :)
    -----------------------------

:D adam xpnin amk dedi yaa :D savunun hemen töbe töbe :D

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek
    Sorunu cozdum boyle bi hata alirsaniz. recovery mod calistirim root ekranina dusun sonra  sudo dpkg-reconfigure -phigh  xserver-xorg kodunu girip exit yapin sonra normal modda calistirin sorun cozulur saygilar.
Toplam Hit: 1931 Toplam Mesaj: 8