Linux Hdd Bağlanmama Sorunu " Güvenli Kaldırmamadan Kaynaklanan"
-
güvenli kaldırmadığım lanet bir harddiske şuanda ulaşmam gerekiyor.. Sistemde lilo yok yani windows kurulu değil. Başka bilgisayarda yok yani sıkıntıdayım..
fstab a ayarı verdim media klasörüne ayarı verdim ama lanet olsun bağlanmıyor.. Başka bir dalgası varmıdır bunun ?
-
umount la olmuyor mu hocam?
-
yok hocam olmuyor ntfs yazma desteğinden bile olmuyor. Ne yaptıysam bağlayamadım.
Edit : Sağdan soldan topladığım kodlarla denedim paketlerden adı mount olan her şeyi kurdum yok oğlu yok.. bağlanmıyor..
Bu arada sistem mint.
-
Bağlamak istediğin bölümün dosya sistemi nedir?
NTFS ise, ntfs-3g komutunu denedin mi? "ntfs-3g -o force /dev/sda1 /mnt/klasor1"
-
fsck denedinmi?
-
bütün denenebilecek herşeyi denedim komutlarla alakalı olan.. Hiç bir şekilde bağlayamadım linux üzerinde.. Bende tamamen uyduruk bi şekilde belki olur diye hirens boot cddeki mini xp yi çalıştırdım bağlanmayan partitionların içinde gezdim sonra bilgisayarı kapat diyerek kapattım. Tekrar minte geri döndüm bingo :D
Eğer bu şekilde problemi olan arkadaşlar olursa hiren boot indirip mini xp ile pc yi açıp partitionların içinde gezip bilgisayarı kapat seçeneği ile kapatıp tekrar linux a dönüldüğünde partitionlar açılışta otomatik olarak bağlanıyor. kodla modla uğraşmadan..
-
Windows'u düzgün kapatmayınca sistem otomatik olarak ntfs disklere okuma yazma koruması koyuyor.
Linux üzerinden ancak deneysel yöntemlerle bu koruma aşılabiliyor.
En kolay çözüm bir Windows ile açılış yapıp sistemi tekrar başlatmak olur böyle durumlarda. Sen de deneye deneye bulmuşun onu.
Aferim :D