Linux İçin ESET NOD32 Antivirus

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Burdan beta versiyonunu indire bilirsiniz : http://www.eset.com/download/beta-versions/

Dün akşam kurdum.çok güzel çalışıyor.arama hızıda iyidir.Linux kullanan arkadaşlar denesinler çok güvenmeyin işletim sistemine.

Kurulumda SELinux hatası verirse eğer SELinux`u Disabled yapın ve yeniden başlatın.

SELinuxu disabled yapma:

Önce beesu paketini indirin.paketlere arasanız çıkacak.gedit eklentisidir.

alt+f2  yapın ve  beesu gedit /etc/selinux/config yazın ve ...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

kısa zamanda bir bakıcam

<hr>

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çizik

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Aynı zamanda sisteminizde Windows'ta varsa bunun için değil mi bu yazılımlar? Bence gerek yok. Programları resmi depodan veya yazılımcının oluşturduğu ppa lardan çekerim. Virüs bulaşma ihtimali yok gibi birşey. Sağdan soldan indirdiğim yazılımı kurmam. İndirdiğim videonun mp3'ün filmin içinde virüs olacak değilya. olsa bile izin meselesinden hiçbirşey olmaz. Gereksiz derim. Windows'ta olsaydı sistemimde Clamav kurabilirdim Eset yerine.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Açık kaynak kodda paralı şey mi oluvercek?

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

@caliber, yazılımın açık kaynak platform üzerinde çalışması yazılımın açık kaynak daha doğrusu özgür (ücretsiz) yazılım olmasını gerektirmez. Eset antivirüsünü ücretle satar. Ama dert yok Clamav adlı antivirüs ücretsizdir özgür bir yazılımdır.

Kurmanıza gerek yok açıkcası kaç yıldır Gnu/Linux kullandığımı unuttum (5 yıl olmuştur) ama hiç antivirüs yazılımı kurmadım. Üstelik web siteleriyle ilgili yaptığım işlerde oluyor, bankacılık işlemleri de. Bir kere Windows kurulu Pc'den girmiştim ftp ye iframe bulaşmıştı onu hatırlarım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

opensource2009 bunu yazdı:
    -----------------------------

@caliber, yazılımın açık kaynak platform üzerinde çalışması yazılımın açık kaynak daha doğrusu özgür (ücretsiz) yazılım olmasını gerektirmez. Eset antivirüsünü ücretle satar. Ama dert yok Clamav adlı antivirüs ücretsizdir özgür bir yazılımdır.

Kurmanıza gerek yok açıkcası kaç yıldır Gnu/Linux kullandığımı unuttum (5 yıl olmuştur) ama hiç antivirüs yazılımı kurmadım. Üstelik web siteleriyle ilgili yaptığım işlerde oluyor, bankacılık işlemleri de. Bir kere Windows kurulu Pc'den girmiştim ftp ye iframe bulaşmıştı onu hatırlarım.

-----------------------------

hocam clamav bildiğim kadarıyla desktop değil.bende kullandım clamav ama iyi değil o kadar.

bende yıllardır linux kullanırım,antivirus kullanmakta her zaman yara var ki,oyun serverinde bu aralar linux için virusler yayılmaya başlamışdır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Linux'larda anti virüs olmasının 2 sebebi vardır.Eger bir adet mail,web yada benzeri bir sunucunuz varsa istemcilere virüs bulaşmasını engellemek için(virüslü mailları ve siteleri bulmak için) ve aynı şekilde eger sisteminizde shell,rootkit tarzı bir yazılımı tespit etmek için kullanılır.Bu yazılımların çogununda kullanılması için ya webden insanların sistemine ulaşabilmesi lazım yada root şifresini bilip çalıştırması kurması lazım.Bunlar haricinde tehlikeler yokmu var ama antivirüslerin ne kadar etkili olucagı tartışmalı.En temizi düzenli update,bildigin yerden paketleri indirip kurmak ve firewall rkhunter gibi yazılımları kullanmak antivirüs bence 2. hatta 3. seviye bir savunma Linux için

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 1589 Toplam Mesaj: 8