Linux İçin Google Chrome Tarayıcı
-
Linux için çıkmasını dört gözle beklediğmiz chrome çıktı.
bence gayet güzel olmuş.
chromium da java,flash desteği felan yoktu.
bu gayet iyi, firefoxdan sonra çok hoşuma gitti. :)
-
Çok güzel bir haber chromium da iyiydi ama bu daha iyi tabi.
-
=) iyi haber linux cular sonunda iyibir tarayıcıya kavuştu
-
Bu uzun süredir vardı sanırım.
Hatta depoları da vereyim ekleyin bunları
Bunu depolara ekleyin
9.10:
ppa:chromium-daily/ppa
9.04:
deb http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu jaunty main
deb-src http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu jaunty mainSonra bu kodu uygulayın:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys4E5E17B5Daha sonra sistemi güncelleyin ve chromium u depolardan yükleyin.
edit
h4u'nun uyarısı üzerine ben de kendime yanılma payı bırakıyorum.
Bu uyuşmazlık muhtemelen Google Chrome ile Chromium projeleri arasındaki bir takım farklardan kaynaklanıyor.
-
Haberi yanlış anlamış olabilir misin? Chromium diyorsun da google rpm paketini sunmuş en azından fedora için google ın önceden verdiği paketler yoktu.Yanlış anlamışta olabilirm dediğini.Chrome bu verilen
-
ulen bende açayım diye geldim girdim :D ne hızlı olmuş demi caner mail listesinden haber geldi hemen edindim :D
beta olmasına rağmen feci hızlı yüklüyo sayfaları.. firefox son dönemlerde çok kasmıştı bunda şu an için öyle bi problem yok :|
onun dışında firebug tarzı çok hoş bişey var :D inspect element şeysi denişik olmuş :D
bundan böyle sistemde kullanacağım yeni bişey olmuş oldu firefoxa göre standart belirliyodum kafamda hep artık chrome a göre de belirlemek farz oldu..
ne güzel ne sade görünüyo :|
edit: ayrıca pop up ları zank diye açmıyo altta biriktiriyo :D oda sağlam olmuş :D download penceresi ayrı bi tab gibi açılıyo tabi eklenti pencereside öyle :) history de google web geçmişine benzemiş :D oda bi tab gibi açılıyo.. bookmarkslar daki export import şeysi de güzel olmuş.. bakalım bu yavaşlarmı :D
edit2: ctrl+f arama kısayolunun sağ üstteçıkması güzel olmuş ve bir linkin üzerine geldiğinde sol altta beliren linkin görünüp sonra kaybolması çok sağlam olmuş tarayıcıda daha geniş ekran kullanımı çok güzel :D bu tarayıcı kullanılır arkadaş :D
ahanda bana gelen mail :D bakın bana zırt pırt spam gelmiyo neden çünkü ben faydalı sitelere mail veriyorum :| örn: tahribat.com

-
gerçekten firefox acayip yavaş ubuntu da.denedim açık fark var.Win de de öyleydi tarayıcıyı yapıyor google bence de
-
hea bende bu chrome u tuttum geceden beri deniyorum şuanlık bi sorun problemide yok :)
-
Pardus 2009'a kurmak için hangi adımları izlemek lazım?
-
Yaklasik iki hafta once Ubuntu 9.10 uzerine yukledim, arkadaslarinda bahsettigi uzere gercekten muthis bir hiz, sorunsuz devam ediyor, tavsiye ederim...