Linux Laptop Açılmama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

merhaba hocalarım linux elementary OS
    kurulu bir dizüstü bilgisayarım var dün yeniden başlatma sonrası böyle bir hata almaya başladım ve bilgisayarımı açamaz oldum
    bunun çözümü nedir? daha önce başna gelen var mıdır acaba?

normalde hiç acımam direkt formatı çakarım da içerisinde yüklediğim önemi veriler ve yarım kalan torrentler var

google ile araştırıp denediklerim

sucure moddan disable yaptım yeniden başlattım olmadı  aynı hata
    secure moddan enable yaptım yeniden başlattım olmadı  aynı hata
    secure moddan standart yaptım yeniden başlattım olmadı aynı hata

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

eufi db list bilmem ne. restart ederken harici ya da flash neyim mi takılıydı acep ordan mı karıştı kafa daha önce olmustu bana. Bios sıfırlamayı dene. benim bilgi bukadar linux de.

next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kernel güncelleme falan mı geldi ?

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

cevaplar için teşekkür ederim galiba sorunu çözdüm veya çözdüm gibi  gözüküyor ancak güvenim yok

bilgisayarı şurada ki en son mesajın görselinin kodlarını kullanarak açabildim

https://askubuntu.com/questions/769397/how-can-i-debug-why-ubuntu-boots-to-busybox

dürüstçesi içinde ki verilerimi alıp siktir olup linux minte taşınmayı planlıyorum ayrıca varsa dağıtım tavsiyesi sevinirim... aynı sorunla karşılaşanlar yukarda ki linkin adımlarını takip ederek açabilirler pcyi...

sevmedim seni elementary os !

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hocam kernel güncellenmedi desen bunu diyecektim. Muhtemelen hard reset atmışsın makinaya dosya sisteminde sıkıntı olmuş. Elemantary ile ilgili bir durum değil yani. Benzeri mint'te başıma gelmişti ama benim HDD mefta oldu komple. Distro olarak arch kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum buna falan uyuz olduysan arch saçlarını yoldurur :D 

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek
    krypt bunu yazdı

Hocam kernel güncellenmedi desen bunu diyecektim. Muhtemelen hard reset atmışsın makinaya dosya sisteminde sıkıntı olmuş. Elemantary ile ilgili bir durum değil yani. Benzeri mint'te başıma gelmişti ama benim HDD mefta oldu komple. Distro olarak arch kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum buna falan uyuz olduysan arch saçlarını yoldurur :D 

kendi kendine triplere girdi hocam dokunmadım bişeye torrentte indirme açıktı galiba fazla indirdi  alan kalmadı kendini resetleyince couldnt get size diye hata vermeye başladı
    yani uyarması lazımdı bak hele kardeş alan bitti dikkat et bozulur şöyle böyle yapak diye uğraştırdı valla yarım gün bundan sonra daha da davosa gelmem ben hafif bir işletim sistemi olarak linux dağıtımlarına yöneleceğim kasıyordu zaten bilgisayar özellikleri yüksek olmadıgı için...

kafamda şunlar var 

linux mate
    linux mint
    arch linux

ilk olarak linux mate kurarım muhtemelen

Toplam Hit: 1639 Toplam Mesaj: 6
linux linux açılmama linux sistem hatası