Linux Laptop Açılmama Sorunu
-
merhaba hocalarım linux elementary OS
kurulu bir dizüstü bilgisayarım var dün yeniden başlatma sonrası böyle bir hata almaya başladım ve bilgisayarımı açamaz oldum
bunun çözümü nedir? daha önce başna gelen var mıdır acaba?
normalde hiç acımam direkt formatı çakarım da içerisinde yüklediğim önemi veriler ve yarım kalan torrentler var
google ile araştırıp denediklerim
sucure moddan disable yaptım yeniden başlattım olmadı aynı hata
secure moddan enable yaptım yeniden başlattım olmadı aynı hata
secure moddan standart yaptım yeniden başlattım olmadı aynı hata -
eufi db list bilmem ne. restart ederken harici ya da flash neyim mi takılıydı acep ordan mı karıştı kafa daha önce olmustu bana. Bios sıfırlamayı dene. benim bilgi bukadar linux de.
-
Kernel güncelleme falan mı geldi ?
-
cevaplar için teşekkür ederim galiba sorunu çözdüm veya çözdüm gibi gözüküyor ancak güvenim yok
bilgisayarı şurada ki en son mesajın görselinin kodlarını kullanarak açabildim
https://askubuntu.com/questions/769397/how-can-i-debug-why-ubuntu-boots-to-busybox
dürüstçesi içinde ki verilerimi alıp siktir olup linux minte taşınmayı planlıyorum ayrıca varsa dağıtım tavsiyesi sevinirim... aynı sorunla karşılaşanlar yukarda ki linkin adımlarını takip ederek açabilirler pcyi...
sevmedim seni elementary os ! -
Hocam kernel güncellenmedi desen bunu diyecektim. Muhtemelen hard reset atmışsın makinaya dosya sisteminde sıkıntı olmuş. Elemantary ile ilgili bir durum değil yani. Benzeri mint'te başıma gelmişti ama benim HDD mefta oldu komple. Distro olarak arch kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum buna falan uyuz olduysan arch saçlarını yoldurur :D
-
krypt bunu yazdı
Hocam kernel güncellenmedi desen bunu diyecektim. Muhtemelen hard reset atmışsın makinaya dosya sisteminde sıkıntı olmuş. Elemantary ile ilgili bir durum değil yani. Benzeri mint'te başıma gelmişti ama benim HDD mefta oldu komple. Distro olarak arch kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum buna falan uyuz olduysan arch saçlarını yoldurur :D
kendi kendine triplere girdi hocam dokunmadım bişeye torrentte indirme açıktı galiba fazla indirdi alan kalmadı kendini resetleyince couldnt get size diye hata vermeye başladı
yani uyarması lazımdı bak hele kardeş alan bitti dikkat et bozulur şöyle böyle yapak diye uğraştırdı valla yarım gün bundan sonra daha da davosa gelmem ben hafif bir işletim sistemi olarak linux dağıtımlarına yöneleceğim kasıyordu zaten bilgisayar özellikleri yüksek olmadıgı için...
kafamda şunlar var
linux mate
linux mint
arch linux
ilk olarak linux mate kurarım muhtemelen