Linux Live Cd - Istek
-
yapmak istedigim ozetle su :
cok fazla yedek almam gereken bilgisayar oluyor, belli bir network bir grup olmadigi icin tek tek yedek almam gerekiyor. 250 gb usb bi hdd var.
usb ve Turkce karakter destegi olan live linux veya baska tur cd ile calistirip bilgisayarin c sindeki dosyalari usb hdd ye yedek almak istiyorum.
birkac live cd denedim basarili olamadim.
ornegin : pardus u denedim disklere ulasamadim yetkiniz yok uyarisi verdi :S
baska bir cd ile denedim Turkce karakter destegi olmadigi icin Turkce karakterler bozuk gozukuyordu.
bu tur tavsiye edebileceginiz boot cd si varmi ?
-
ubuntu live cdlerini kapınıza gönderiyor fakat ntfse yazamıyor.usb hdd nin dosya sistemi fat sa
ubuntuyu kullanabilirsiniz.sanırım shipit.ubuntu.com gibi bir adresten cd istiyorduk 3 haftada falan anca gelir ...
-
Valla heykırların kullandıkları cdler var :D bikaç sürümünü bende indirip denedim cdden çalışıyor ama usbdende aynı performansı gösterirmi bilmiyorum.
Slax ve backtrack :) google aramalarında geliyo bi sitede tüm sürümler mevcut,hatta sourgeforcetada vardı sanırım.
Bide ille linux olmak zorundamı acaba?Eğer deilse cdden çalışan bi xp elimde var,up edemem ama linklerini bulmaya çalışırım :)
-
ubuntu live cd 2 ay kullandım Türkçe karakter desteği bildiğim kadarıyla yok
-
öncelikle linux'un kendi ntfs yazma modulü 100mb üstündeki dosyaları yazmaya çalıştıgında diskin partition tablelına zarar verebiliyor fat32lerde isin sorun yok gayet iyi performansta.....pardusün yeterli yazma izni yok demesinin sebebi ya yazma modülünün aktif olmaması yada senin hdd chown ile sahibini degiştirmemendir... Ubuntu yada konopixx'in türkçe karakter sorunu oldugunuda sanmıyorum