Linux Mint 7 Deneyimi (Xfceli)
-
Arkadaşlar bu günlerde kendimi boşlukta hissettim zaten ubuntu 9.10 a geçecektim o çıkana kadar birşeyler deniyeyim dedim.
slax, arc, xubuntu ve linux mint indirdim.Tabi bu macera önce ubuntu üstüne xfce masaüstü eklememle başladı.Neyse sonunda linux mint daha hoşuma gitti.Çook önceden yüklemiştim ve ubuntudan çok beğenmiştim.şimdi yükledim adamlar yine güzel fakat xfce masaüstü biraz görsellikte falan problem çıkartabiliyor.
Neyse linux mint güzel , geliştirilmeye devam ediyor son hızla herhalde. Kararlı ve sorunsuz xfce masaüstü kurdum beğenmedim ama beğenmememin nedeni alışamadım.Bir kaç gün kullanınca tekrar görüşümü belli ederim.
Linux mint var olan ubuntu depolarını kullanıyor.Yanılmıyorsam ubuntudan geliştirilmiş ( yanılıyorsamda debian tabanlı ) .Güzel sevdim kısacası.Yenilere tavsiye eder miyim ? ubuntudan çok tavsiye ederim.Cidden ubuntudan daha pratik.Gerçi ubuntunun pratik olmasının sebebi gnome fakat xfce için konuşuyorum ben.Kde, gnome karışımı birşey.
http://wiki.archlinux.org/index.php/Xfce_(T%C3%BCrk%C3%A7e)
bu linkte şöyle birşey yazıyor belirtmemde fayda var ;
" Kararlıdır. Xfce-4 serisinin çıkmasının üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen sadece bir kaç ufak hata tespit edilmiştir."
aynı linkte neden kullanmamalıyımda var.Neyse kısacası linux mint te denenmesi gereken dağıtımlar arasında.Tabi benim gözümü kestirdiğim dağıtım arch linux..
indirmek isteyenleere : http://www.linuxmint.com/download_ce.php
Yukarıdaki adresten kde, xfce, fluxbox lu halini indirebilirsiniz. -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar bu günlerde kendimi boşlukta hissettim
-----------------------------bellii belli :D adana mangal partisine gel boşluğun dolsun :D sapıkta var :D compiyi de ayarladık :D ben bile sınavdan kaçıp gelmeye çalışacam :D
-
HuznunHikayesi bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------bellii belli :D adana mangal partisine gel boşluğun dolsun :D sapıkta var :D compiyi de ayarladık :D ben bile sınavdan kaçıp gelmeye çalışacam :D
-----------------------------ahaha :D yakında hoca maddesel bi sıkıntı var .. Okul üsttümüze çöktü yok kitaptır şudur budur.
----
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------HuznunHikayesi bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ahaha :D yakında hoca maddesel bi sıkıntı var .. Okul üsttümüze çöktü yok kitaptır şudur budur.
----
-----------------------------kısmet değişmiş :D