Linux Mint 7 RC Kullanıma Hazır!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Linux Mint 7 RC Kullanıma Hazır!

Belki farkında değilsiniz fakat yakında yeni işletim sistemini piyasaya sürecek olan Microsoft'un alternatifleri de mevcut. En sevdiğim Linux dağıtımlarından olan Linux Mint, birkaç gün önce yedinci sürümünün sunum adayını (RC) piyasaya sürdü.

Bu dağıtımın ismi yabancı mı geldi? Linux Mint, Ubuntu üzerine inşa edilmiş bir dağıtımdır. Mint v7, Canonical'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Jaunty Jackalope 'u esas alır. Sistemi doğrudan kurabileceğiniz gibi, isterseniz Windows üzerine Mint4Win (Wubi'nin düzenlenmişi) yardımıyla da kurulum yapabilirsiniz. (Bu özellik RC'de çalışmamaktadır, fakat stabil sürüme dahil edilecektir.)

Aklında bir Linux dağıtımı denemek isteyen Windows kullanıcıları için, Mint güzel bir seçimdir. Gnome arayüzü, Ubuntu'nun aksine tıpkı Windows'taki gibi görev çubuğu ve başlat düğmesi ekranın altına gelecek şekilde düzenlenmiştir.

Bariz şekilde ortada olan görsel iyileştirmeler yanında, Mint kolay kullanım deneyimini sağlamak için birçok yenilikle beraber geliyor. Örneğin, artık MintMenu sistemi tıpkı Vista ve Windows 7 de olduğu gibi entegre bir arama çubuğuna sahip. Eğer aramalarınızda doğru sonuca ulaşamazsanız, önerilerle karşılaşacaksınız. Sonuçları çok hızlı bir şekilde alacak ve tavsiyeleri çok rahatlıkla takip edebileceksiniz.

Mint Install ve Update de gözden geçirilerek, sisteminize istediğiniz yazılımları çok daha rahat bir şekilde kurmanıza olanak sağlayacak şekilde tasarlandı. Ekran Görüntüleri desteği sayesinde artık yazılımları kurmadan da görme olanağına sahipsiniz, ki bu özellikle oyun yüklemeleri sırasında çok işinize yarayacaktır.

Sonuç olarak bu yeni sürümden oldukça keyif aldım, ve stabil sürümün çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

çeviri: sıçan

kaynak: http://www.downloadsquad.com/2009/05/08/linux-mint-rolls-out-an-impressive-version-7-rc-of-its-own/

.
Toplam Hit: 1492 Toplam Mesaj: 1