Linux Mint "[Errno 5] Input/Output Error" Hatası
-
Daha önceden ubuntu kullanıyordum kurulumda bir sorun yoktu. Şimdi minti denemek istiyorum fakat kurulum sırasında aşağıdaki hatayı veriyor.
[Errno 5] Input/output error
This is often due to a faulty CD/DVD disk or drive, or a faulty hard disk. It may help to clean the CD/DVD, to burn the CD/DVD at a lower speed, to clean the CD/DVD drive lens (cleaning kits are often available from electronics suppliers), to check whether the hard disk is old and in need of replacement, or to move the system to a cooler environment.(Kısaca cd çizik yada bozuk olabilir yavaş hızda yazdır vs.. diyor)
İsoyu cdye yazdırmıstım bu hatayı verdi.Sonradan usbye yazdırdım yine bu hatayı verdi. Başka sürümde denedim yine bu hata.Bir kac yerde boot ekranında acpi=off yazın öyle deneyin diyordu.Bunuda denedim yine hata :S
Çözümünü bilen varsa yardımını bekliyorum.
-
hocam iso Kalıbında sıkıntı olablir belkı yeniden indirmeyi dene !
ustura tarafından 05/Haz/14 20:33 tarihinde düzenlenmiştir -
ustura bunu yazdı
hocam iso Kalıbında sıkıntı olablir belkı yeniden indirmeyi dene !
İndirdim hocam 2 tane indirdim. Yine bu hata. Arkadaşım kurdu aynı isodan onda bi hata yok. Hayır hdd'den kaynaklanan bişey diycem hddyide yeni aldım. Eski hdd'de de bu hatayı veriyordu.
-
MBR / UEFI hatası olabilir mi acep
-
Daft bunu yazdı
MBR / UEFI hatası olabilir mi acep

Biosum resimdeki gibi.PCI Rom'u legacy yaptım Boot option 1'i de usb olarak gösterdim kurulumda yine aynı hatayı aldım.
-
2 nedeni var. Biri harddiskin bozuk, ikincisi de cd bozuk. Başka bir alternatifin yok :) IO error bunlardan dolayı verir...
-
Cd-romun bozuk olabilir. Çözüm basit usb dene.
-
Bence (ikisinin de bozuk olmadığı konusunda haklıysan) ram bozuk. okuma yazma yaparken rame bufferlarken data kaybediyor.
Ramlerden birini sırayla çıkarıp dene
HolyOne tarafından 20/Haz/14 00:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Eğer usb'yi oluştururken kullandığın program sıkıntı çıkarmadıysa böyük ihtimal ram problemi.