Linux Mint Video Ekran Kaydı Sırasında Ses Problemi
-
Linux Mint'te ekran kaydı için Simple Screen Recorder kurdum fakat ses kaydını işin içine kattığımda aşırı derecede gürültü var. Mekanda olmayan bir gürültü, cızırtı, uğultu, lanet, leş bir şey.
Aşağıdaki resimden görebilirsiniz. Program rölantide çalışırken devir saatini sona vurduruyor.

Diğer kayıt programlarını da denedim. Hepsinde aynı problem ile karşılaşıyorum.
-
Bende mint kullaniyorum, benzer - hatta ayni problem bende de vardi hocam. Yazilimsal degilde donanimin (100 tl'lik mikrofonlu kulaklik) dandik oldugundan kaynaklaniyor diye dusundugum icin hic boyle bir cozum arayisi icine girmemistim.
Cozum olarak video kaydi yaparken sesimi telefondan kayit edip en sonunda ses ile videoyu birlestirmistim, guzel olmustu. (:
-
telekom bunu yazdı
Bende mint kullaniyorum, benzer - hatta ayni problem bende de vardi hocam. Yazilimsal degilde donanimin (100 tl'lik mikrofonlu kulaklik) dandik oldugundan kaynaklaniyor diye dusundugum icin hic boyle bir cozum arayisi icine girmemistim.
Cozum olarak video kaydi yaparken sesimi telefondan kayit edip en sonunda ses ile videoyu birlestirmistim, guzel olmustu. (:
Telefon ile kayıt etmek benim de aklıma geldi son çare olarak yapabilirim. Donanımsal değil bence çünkü windowstayken sıkıntı olmuyordu.
-
skype'da konusurken ayni sorunu yasiyor musun? baska mikrofonla denedin mi?
alsamixer dan microphone boost aciksa onu sifirlayarak deneyebilirsin.
-
AMpul bunu yazdı
skype'da konusurken ayni sorunu yasiyor musun? baska mikrofonla denedin mi?
alsamixer dan microphone boost aciksa onu sifirlayarak deneyebilirsin.

Alsamixer'ın neresinden yapılıyor?
Windows'ta skype konuşmasında sıkıntı yaşamıyordum. Laptop'ın dahili mikrofonu da, jbl kulaklığın mikrofonu da aynı. Hiçbir şey takmasam da bu gürültüyü gösteriyor.
-
resimleri goremiyorum hocam, bash den alsamixer yaz, f6 ile ses karti secebilirsin yanlis secili ise, mic boost goremiyorsan f4'e bas, mic boost u bulursan sifirla.

-
AMpul bunu yazdı
resimleri goremiyorum hocam, bash den alsamixer yaz, f6 ile ses karti secebilirsin yanlis secili ise, mic boost goremiyorsan f4'e bas, mic boost u bulursan sifirla.
Mic boost sıfırdı, internal mic boost'u da sıfıra çektim. Gürültü azaldı fakat %100 seviyesindeyken %50 seviyesine kadar düştü.
-
GusFring bunu yazdıAMpul bunu yazdı
Mic boost sıfırdı, internal mic boost'u da sıfıra çektim. Gürültü azaldı fakat %100 seviyesindeyken %50 seviyesine kadar düştü.
Tamamdır hocam, düzeldi teşekkürler.
-
AMpul bunu yazdı
Hocam sessiz ortamda dinlediğimde arkada hala cızırtı duyuyorum, ilki gibi sağır edici değil fakat hala mevcut.
-
Güncel.
-
Hocam masaüstü PC ise topraklamanı da ayrıca kontrol et