Linüx Mint Yardım
-
Müridler wm ware ile linüx mint kurdum fakat wireless kartımı görmüyor daha doğrusu internete direk kablosuz olarak bağlanıyor fakat wpa hack için
ıwconfıg yazdığımda no wireless extensions die hata alıyorum bunun nedeni nedir acil yardımlarınızı bekliyorum
-
Hacim sen o şekil kurduğunda wireless sürücünü kullanmaz wm kendi sürücüsünü senin bilgisayarına kurulum sırasında kurar ve bu sürücü senin internet bağlantın ile sanal makina arasında köprü kurar. Senin sanal makina da wirelessi görmez haliyle. Cd ye yazıp live cd olarak kullanman lazım en azından o hack olayını yapman için
-
öyle olmasının nedeni wm warenın wireless bağlatını wm ware üzerinden kullandığın işletim sisteminde ethernet ile bağlanmış gibi görüyor olması
nasıl çözebilirim dersen wm ware üstünden çözmek için harici usb bağlatısıyla bağlanan bi wireless kart gerekir veya aşağıda program ve bi flash disklede yapabilirsin
http://unetbootin.sourceforge.net/
Buradaki programla yapabilirsin istediğini ama 2 gb lık bi flash disk e ihtiyaçın var.
linux mint veya başka işletim sistemini yüklemeden live cd, live usb gibi kullanarak bunu çözebilirsin.
flash disk i tak
biçimlendir içinde hiç bişi yüklü olmasın
programı aç önüne
http://sourceforge.net/dbimage.php?id=167328
bu ekran gelecek Disk Image yazan yere tik atıp linux mint in iso dosyası nerede yüklü ise dosya yolu seç
aşağıda ki yerlerdinde
Type: USB Drive
Drive: D:\ (artık senin flash disk hangisinde oluyorsa e veya f de olabilir ona dikkat et)
OK a tıklıyorsun ve yükleme başlıyor.
daha sonra bilgisayarını yeniden başlatıyorsun ve disk okuma önceliklerden flash diski en üste getireceksin
yani format atacağın zamana nasıl cd yi hard diskinin önüne getiriyorsn bu da onun gibi olacak
önüne seçenekler çıkacak ve en üstte ki yanlış hatırlamıyorsam default u mint te onu seçeceksin
öyle olmasının nedeni wm ware wireless kartından gelen bağlatığı wm ware üzerinden kullandığın işletim sisteminde ethernet ile bağlanmış gibi görüyor olması
-
bi boktan çakmadan wpa hacklicem der yazık...
-
dyrnade bunu yazdı:
-----------------------------
----------------------------- -
dyrnade bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sen ne boktan anlarsın?? sanırım maydanozluğa & salçalığa &kefaliğe yada .... neyse bunun kararını müridler versin