Linux Problemlerim
-
- Lemp üzerine vsftp kurdum ama ftp ye login olduktan sonra rootu gezmekten başka bi işlem yapamıyorum.
nereden neye kime ne izni vermem gerekiyor?
- nginx üzerine phpmyadmin kurduktan sonra adım adım nasıl bi ayar çekmem gerekiyor?
defaul olarak apacheye göre kurduğu için dosya yoluna ayar vermek gerekiyor sanırım. alternatif bir veritabanı yönetim şeysi de olabilir myadmin şart değil ama import export yapabilmesi lazım.
- bu fastcgi muhabbeti nedir ağbi? içeriği sürekli güncellenen sayfalar için kullanılabilir mi? verim alır mıyım? yoksa çok farklı bişe olarak mı anlamışım.
sistem centos.
edit : 1 haftadır linux öğrencem diye beynim filizlendi yemin ediyorum ya. yok mu şöyle babacan bi mürid linux dan anlayan..
beni kanatlarının altına alsa feysten falan arada bi kafasını ütülesem onun :( -
hocam sunaları bi incele ;
google'da zilyar tane kaynak var hacı abi, valla vaktim yok uzun uzun anlatmaları sevmem hem :P
zumsuk boş ise konuyu görürse yorum düşer gibime geliyor.. daha önceden kaynakta paylaşmıştı bi konularına göz gezdir.
senin dediğin setup'ta fastcgi budur bi incele.
/ kolay gelsin (:
-
abi bütün dökümanlarda
vi etc/nginx/sites-available/phpMyAdmin
komutuyla virtual host oluştur yazmışlar iyi de öyle bi dizin yokki bende sites-avaible nedir aq.
başka dökümanlara bakıyorum;
sudo ln -s /usr/share/phpmyadmin/ /usr/share/nginx/www
komutunu yazmışlar kısayol gibi bişe oluşturuyo galiba ama o da bi sike yaramıyor :p
/etc/nginx/conf.d/default.conf
sanırım buradan bi ayar girmem gerekiyor location olarak ama onu da kıvıramadım.
şu olayı bi çözeyim ben çektim eller çekmesin diye 0 dan centos kurulumu diye döküman yazcam.