Linux Server De Adam Banlamak (İp Engellemek)
-
Tarzanca yazdım biliyorum apf ile engelliyoruz bunu apf yazılımını kurmamız lazım önce nası kurcaz anlatiim
roota balancan nası bağlanıcam deme uçarım sana sonra alttaki komutları sırayla yaz
wget http://www.rfxnetworks.com/downloads/apf-current.tar.gz
bunu yaz herangi bi klasöre çek tamammı sonra
tar -xvzf apf-current.tar.gz
stekinide yazınca gz (anlamayanlar için zip) dosyasını açıyoz tamammı sonra alttakini yazıyoz
cd apf-0.9.5-1/girdik açılan dosyanın içine sonrada
./install.sh
yazıyon beklion bilader ve kurulum birioooo
gelelim ayar çekmeye
nano /etc/apf/conf.apf
diyoruz confu açıyoruz orada şey yazıyo DEVM="1": bu şeyi buluyosun bunu 0 yapıyosun yapmazsan banlananlar 5 dakka sonra bansız olacaklar amma cümle kuruom idare edin saat 4 uyucam neyse sonra bu apf tüm portlarınızı kapatıyo tamammı kullanacagınız portları eklionuz apf ye IG_TCP_CPORTS yazan şei bul virgülle ekle kullandıgı portları bilmeyen arkadaşlarım için bir cpanel kullanan server için kullanılan portları yazıyom
20,21,22,25,26,53,80,110,143,443,465,993,995,2082,2083,2086,2087,2095,2096
bunu eklersiniz tabii tırnaklar arasına ekicen
neyse portlarıda yazdıkdan sonra kaydet çık nano da dosya nası kaydedilir die bi soruda sorma sonra alttakini yaz
/usr/local/sbin/apf -sbunu yazdınmıydı apf çalışır -s yerine -r yaparsan reset atarsın -f yazarsan apf kaparsın oke şimdi gelelim nası adam banlıcaz
sadece apf -d ipnumarası yazcan adam banlancak
banlanan bi hıyarın banını açmak içindenano /etc/apf/deny_hosts.rules
dicen ip noyu silcen sonra apf ye reset atcan yapamayanlar yazsınlar
-
banlanan bi hıyarın banını açmak içinde
nano /etc/apf/deny_hosts.rules
dicen ip noyu silcen sonra apf ye reset atcan yapamayanlar yazsınlar
uraşma apf -u hıyarınipsi
şeklindede açlııo:D -
birde benden bir tavsiye dos atacklara karşı ignore yerine iptablestan drop yapmanızı tavsiye ederim.... basit bir tavsiye ama çogu insan bu hatayı yapıyor
-
ddos u nasıl engelleriz onuda yazcam gece bikaç tane daha yazılım kurmak gerek önce onları yaziim sonra ddos önlemini yazcem
-
hmmm ok valla ben direk pinge kapatıyorum aptal lamerlar salak oluyor :)
dostum sende linuxcusun sanırım bir ara konuşalım :) -
ddos önleminide yazdım http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=102 en altta hem apf hakkında daha ayrıntı var