Linux Serverda Port Açmak? Ve Birkaç Şey
-
puttyden giriyorum shoutcast kurdum vps e server çalıştı açık ama port açamadım netteki kodları giriyorum yemiyor server açık ama yayın gönderemiyorum
2. sorum dosyayı başka yerden çektim servera shout castı config dosyasını düzenlemem lazım nasıl yaparım pico çalışmıyor
3. sorum tar.gz olacak kendim nasıl sıkıştırırım .rar yapıp uzantıyı değiştirince yemiyor
4. sorum bütün banlılar ipleri silme kodu ve bütün banlı ipleri görme kodu bilenniz varmı
aklıma geldikçe sorarım :)
-
iptables -A INPUT -p tcp --dport portno -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport portno -j ACCEPTREJECT ilede engellersin.
2.si herhangi bir SFTP programı kullan dosyalarda düzenleme yapmak istiyorsan.
Tavsiyem Winscpdir , beleştir. Link : http://winscp.net/download/winscp427setup.exe
kurdukdan sonra normal ftp programıymıs gibi kullanırsın , dosyaya sağ tıklayıp edit ilede çok rahat düzenlersin. Uğraşamam dersen nanoyu kullan
nano conf.cfg olarak
3. bişi anlamadım
4. iptables –F yaz bütün kuralları sil
-
Genkinin dedigi gibi iptables'a izin vermen lazım.Firewall tarafından banlanmış ipleri iptables -L ile görebilirsin bu tüm kuralları listeler içersinde banlı ipleride görürsün.Sanırım Windows altında tar.gz oluşturmayı sordun.Zipgenius veyaz 7zip programlarıyla yapabilirsin
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
puttyden giriyorum shoutcast kurdum vps e server çalıştı açık ama port açamadım netteki kodları giriyorum yemiyor server açık ama yayın gönderemiyorum
2. sorum dosyayı başka yerden çektim servera shout castı config dosyasını düzenlemem lazım nasıl yaparım pico çalışmıyor
3. sorum tar.gz olacak kendim nasıl sıkıştırırım .rar yapıp uzantıyı değiştirince yemiyor
4. sorum bütün banlılar ipleri silme kodu ve bütün banlı ipleri görme kodu bilenniz varmı
aklıma geldikçe sorarım :)
-----------------------------port açma olayının kurduğun radyo server'ı ile alakası yok, sadece her radyoya özel config dosyasından kullanacağın portu belirle.
-
teşekkür ettim arkasdaşlar firmaya açtırdım :D portu dinleyecekseniz hani :D www.hepsibeles.net/radyo.asx
Genki Winscp le düzenleyemedim ilk onunla denedim zati :)
bu banlı ipleri listele diyom ipi göstermiyo sunucuyu gösteriyo adsl.tt.net felan filan