folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux Serverda Yurtdışı İp Banlamak

Linux Serverda Yurtdışı İp Banlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Arkadaşlar linux servera Türkiye ip adresleri hariç diğer girişleri kapatmanın imkanı varmıdır Syn Dos ları etkisiz kılmak için ?

mesela sadece tr den giriş yapılsın ?

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    bende merak ettim up

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

2-3 yöntemi var

iptables -I INPUT -s 221.0.0.0/255.0.0.0 -j DROP mesela bu formatta tek tek ip aralıklarını kapatabilirsin bu birinci yöntem 

yada .htaccess kullanırsın

deny from 127.0.0.1/20 tarzı tek tek elle girersin

bu sonuncu ayarı

deny all diyip

sonra access from türkiyeip/20 şeklinde de yapabilirsin ama kapatmak istedigin ip aralıklarını tek tek elle girmeni öneririm.

iptables daha iyidir birde onu ögren:)

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    DNS Bazlı  ban yaparsın hocam oşekilde olur onu ararştırip zordur mesela *.ttnet.net.tr çeklinde bir ingelleme yaparsan türkiyeden girişler engellenir ttnet yani mesela örnek olarakverdim yabancı ülkelerin dsl şirketlerinin dnsleri neyse artıköyle engelleme yaparsın  ip engellemeyle ülke banlayamazsın sebebi bugün amerikanın olan ip yarın rusyanın olabilir o bakımdan 

Ben böyle biliyorum en azından Eğer Serverinde Cpanel kullanıyorsan buda zaten panelde var bu ayar ip deny ipblock mudur nedir öyle bir şey plesk panelde nasıl oluyor bilmiyorum işte cpanelden host engellemesi yerine yazarsın o dns yi

he servere sadece turk dnslerinden girişi aktif edip diğerlerini kapatacak birşey varmı bilmiyorum ama şunu unutma böylebirşeyyaparsan birçok arama moturunu engellersin siteden google ve diğerleri

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    DNS Bazlı  ban yaparsın hocam oşekilde olur onu ararştırip zordur mesela *.ttnet.net.tr çeklinde bir ingelleme yaparsan türkiyeden girişler engellenir ttnet yani mesela örnek olarakverdim yabancı ülkelerin dsl şirketlerinin dnsleri neyse artıköyle engelleme yaparsın  ip engellemeyle ülke banlayamazsın sebebi bugün amerikanın olan ip yarın rusyanın olabilir o bakımdan 

Ben böyle biliyorum en azından Eğer Serverinde Cpanel kullanıyorsan buda zaten panelde var bu ayar ip deny ipblock mudur nedir öyle bir şey plesk panelde nasıl oluyor bilmiyorum işte cpanelden host engellemesi yerine yazarsın o dns yi

he servere sadece turk dnslerinden girişi aktif edip diğerlerini kapatacak birşey varmı bilmiyorum ama şunu unutma böylebirşeyyaparsan birçok arama moturunu engellersin siteden google ve diğerleri

-----------------------------
    o zaman yabancıların dns lerini örnek alabilirmiyim yada htaccess ile kısacası daha ayrıntılı istiyorum bilgiyi lütfen

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Hocam yabancı ülkelerde Türkiyede ki gibi tek bir şirketin tekeli altında değil ki bu sistem kim bilir kaç telekom şirketi var hepsini bulmak off kine off diyeyim sana belli başlı en büyükerini bulup denemen gerek onlarıda ben bilmiyorum işte 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 2703 Toplam Mesaj: 6