Linux Serverda Yurtdışı İp Banlamak
-
Arkadaşlar linux servera Türkiye ip adresleri hariç diğer girişleri kapatmanın imkanı varmıdır Syn Dos ları etkisiz kılmak için ?
mesela sadece tr den giriş yapılsın ?
-
bende merak ettim up
-
2-3 yöntemi var
iptables -I INPUT -s 221.0.0.0/255.0.0.0 -j DROP mesela bu formatta tek tek ip aralıklarını kapatabilirsin bu birinci yöntem
yada .htaccess kullanırsın
deny from 127.0.0.1/20 tarzı tek tek elle girersin
bu sonuncu ayarı
deny all diyip
sonra access from türkiyeip/20 şeklinde de yapabilirsin ama kapatmak istedigin ip aralıklarını tek tek elle girmeni öneririm.
iptables daha iyidir birde onu ögren:)
-
DNS Bazlı ban yaparsın hocam oşekilde olur onu ararştırip zordur mesela *.ttnet.net.tr çeklinde bir ingelleme yaparsan türkiyeden girişler engellenir ttnet yani mesela örnek olarakverdim yabancı ülkelerin dsl şirketlerinin dnsleri neyse artıköyle engelleme yaparsın ip engellemeyle ülke banlayamazsın sebebi bugün amerikanın olan ip yarın rusyanın olabilir o bakımdan
Ben böyle biliyorum en azından Eğer Serverinde Cpanel kullanıyorsan buda zaten panelde var bu ayar ip deny ipblock mudur nedir öyle bir şey plesk panelde nasıl oluyor bilmiyorum işte cpanelden host engellemesi yerine yazarsın o dns yi
he servere sadece turk dnslerinden girişi aktif edip diğerlerini kapatacak birşey varmı bilmiyorum ama şunu unutma böylebirşeyyaparsan birçok arama moturunu engellersin siteden google ve diğerleri -
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
DNS Bazlı ban yaparsın hocam oşekilde olur onu ararştırip zordur mesela *.ttnet.net.tr çeklinde bir ingelleme yaparsan türkiyeden girişler engellenir ttnet yani mesela örnek olarakverdim yabancı ülkelerin dsl şirketlerinin dnsleri neyse artıköyle engelleme yaparsın ip engellemeyle ülke banlayamazsın sebebi bugün amerikanın olan ip yarın rusyanın olabilir o bakımdan
Ben böyle biliyorum en azından Eğer Serverinde Cpanel kullanıyorsan buda zaten panelde var bu ayar ip deny ipblock mudur nedir öyle bir şey plesk panelde nasıl oluyor bilmiyorum işte cpanelden host engellemesi yerine yazarsın o dns yi
he servere sadece turk dnslerinden girişi aktif edip diğerlerini kapatacak birşey varmı bilmiyorum ama şunu unutma böylebirşeyyaparsan birçok arama moturunu engellersin siteden google ve diğerleri
-----------------------------
o zaman yabancıların dns lerini örnek alabilirmiyim yada htaccess ile kısacası daha ayrıntılı istiyorum bilgiyi lütfen -
Hocam yabancı ülkelerde Türkiyede ki gibi tek bir şirketin tekeli altında değil ki bu sistem kim bilir kaç telekom şirketi var hepsini bulmak off kine off diyeyim sana belli başlı en büyükerini bulup denemen gerek onlarıda ben bilmiyorum işte
Toplam Hit: 2703 Toplam Mesaj: 6