Linux Sistemi Altında Çalışan Barkod Okuyucu
-
linux sistemi üzerinde çalışan güzel esnek bi barkod okuyucu yazılım varmı acaba bilginiz varmı. yada MS üzerinde ücretsiz kaliteli bi barkod okuyucu varmı bildiğiniz.Önerilerinizi bekliyorum linux olsa daha iyi olur önerileriniz varsa.
-
Barkod okuyucu klavye mouse gibi bişeydir. Lİnux altında yada üstünde çalışma gibi bir durumu yok o aletlerin. Sen nasıl bir alet arıyosun?
-
barkod okuyucu sistem arıyorum. bilgisayara yazılımı kurulur. gerekli araçlarla barkod okunuyor.
bana sadece bu sistem Lazım BARKOD OKUYUCU YAZILIM.
sistemi bilgisayara kurduktan sonra resimdeki alet ile okuma işlemi gerçekleşecek sistemin çalışma durumuna göre bilgisayarın ekranına resmi fiyatı gerekli yada istediğimiz bilgiler gelecek.sadece bilgisayara yüklenecek yazlımı arıyorum ücretsiz olanı linux altında çalışan varsa daha çok işime yarar.
-
senin istedigin stok programı gibi bişey olsa gerek. barkod okuyucu normal klavyeden girer gibi veri yollar. programda bu ilgili yere yazılınca veritabanından ilgili ürünün bilgileri gelir. stok takip tarzı bişey arıyosun sanırım?
-
Reklam amaçı içermiyor ama şuraya bir bak kardeş istersen; http://www.teknikbil.com/Kts.htm
-
www.yazgelistir.com da visual c# örneklerine gir orda yapmışlardı böyle bir şey.
-
Barkod ile barkod kodu okutmak sorun degilki , barkod sadece is surecini hizlandiriyor , yine girilen barkod numarasina gore yapilan islemler dagin arka yuzunu olusturuyor.
Sen ne amacli kullanacaksin , amacin ne one gore daha net cozumler sunalim.
-
hea bu donanım değil mi ki hacım sonuçta.. takarsın pc ye ki zaten linux driverı yoktur.. linux onu tanır bakarsın işine ComputerWolfun da dediği gibi sana o verileri depo edecek bişey lazım..
buda google araması.. http://www.google.com/search?hl=en&q=linux+barcode+reader&btnG=Google+Search
synaptic in search kısmına barcode yazdığında barcode diye bişey geliyo ubuntuda database oluşturabiliyosun baktım ubuntu da.. sanırım işine yarar.. ama aleti tanıması önemli tabi.. inş bulursun işine yarar bişey.. bazen abuk firmalar linux driveri yazıyo.. bi araştır bence..
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Barkod ile barkod kodu okutmak sorun degilki , barkod sadece is surecini hizlandiriyor , yine girilen barkod numarasina gore yapilan islemler dagin arka yuzunu olusturuyor.
Sen ne amacli kullanacaksin , amacin ne one gore daha net cozumler sunalim.
-----------------------------
Bakkal Dükkanı İçiniçeride yüzlerce ürün var. bunların teker teker fiyatlarını akılda tutmamak için ve kolaylık sağlaması için gelen müşterinin aldığı ürünleri bu okuyucudan geçirip net rakamı kendisine söylemek. ayrıca hiç bilmeyen kişinin dahi kasanın başına geçerek bu sistemi kullanarak iş yapabilmesini sağlamak.
büyük mağazalardaki gibi kasiyerlerin kullandığı sistem arıyorum ( linux veya free. )
-
Oyle bir sistemi free bulacagini sanmiyorum.Ama yinede open project sitelerine goz at.