Linux Sunucuda .Exe Uzantılı Dosya Nasıl Çalıştırılır?
-
Bu yazımda Linux sunucunuzda/bilgisayarınızda nasıl .exe uzantılı dosyaları çalıştıracağınızı anlatacağım. (Aslında video çekecektim ama mikrofon problemi yüzünden çekemedim.)
Ben işlemleri Ubuntu 14 / 32 Bit üzerinde uyguluyorum, sizinde işlemleri bu özellikteki bir sunucuya uygulamanızı tavsiye ederim.
Sunucuya bağlanın ve bu komutları girinKod1sudo apt-get update && apt-get upgradeSunucuya uzak masaüstü ile bağlanabilmemiz için github'da paylaşmış olduğum LUMBA'yı kurun.
Kod1bash <(wget -O- --no-check-certificate 'https://raw.githubusercontent.com/ayelemeze/lumba/master/lumba.sh').exe uzantılı dosyaları açabilmemiz için wine kurmamız gerekiyor, bu yüzden aşağıdaki komutu girin
Kod1sudo apt-get install wineEkrana böyle bir yazı gelecek, klavyeden y tuşuna basın ve enterlayın

Daha sonra böyle bir ekran ile karşılacaksınız, burası önemli. İlk önce yön tuşlarından sağa (>) basın, daha sonra enterlayın. Karşınıza gelecek diğer iki seçeniğide enterlayın
Kurulum bittikten sonra Uzak Masaüstü Bağlantısı ile sunucunuza bağlanın ve test edin.
Ben test etmek için YaTQA indirdim ve kurdum.
aylmz tarafından 01/Eki/17 19:03 tarihinde düzenlenmiştir

-
Millet siteye girince o zaman adamların bilgisayarında exe çalışacak mı yani?
-
u235 bunu yazdı
Olayı yanlış anlamışsın şeyhim. Normalde linuxta .exe çalışmaıyor ya, bunu çalıştırmak için sadece.
-
aylmz bunu yazdıu235 bunu yazdı
Olayı yanlış anlamışsın şeyhim. Normalde linuxta .exe çalışmaıyor ya, bunu çalıştırmak için sadece.
ha sunucu diyince bende exe yi ftp ye atacaksın millet girince exe çalıştıracak sandım heyecan yaptım.
Bu linuxda exe çalıştırma olayı zaten var uzun zamandır ondan bahsedeceğin aklıma gelmedi.Kolay gelsin :)
-
hocam kusura bakma da 100 yillik yazilim wine, herkeste biliyor, bilmese de zimbamwe dilinde bile aratsan kesin cikar, oyle bir yazilim wine, apt-get install wine demek icin dokuman hazirlamis konu acmissin.
edit:
AMpul tarafından 01/Eki/17 18:43 tarihinde düzenlenmiştir
-
Neden Linux 'ta 'exe' çalıştırıpta Linux sistemimi tehlikeye atayım ki?
Exe programlara çok meraklı olsam zaten Win kullanırım. :))))))
-
Adam emek sarfetmiş yazmış paylaşmış. Tamam herkes bilebilir ama belki bilmeyen vardır.
Eline sağlık üstad.
-
adam bilgisini paylaşmış diye bir itin götüne sokmadığınız kalmış.
Linux sunucu yapılandırma ile ilgili güzel paylaşımlar yapıyor tebrik ederim kendisini.
Sen zimbawe dilinde bile bilebilirsin ama zaten senin için hazırlamamış yeni başlayanlar için hazırlamış. linuxa yeni başlayan adam tıpkı başlıktaki gibi aratır google'da wine diye değil.
amaç üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi?
-
SkynetX bunu yazdı
Hocam isletim sistemlerinin mimarisi tamamen farkli farkindasin di mi? Virus windows mimarisini hedef alan birsey oldugundan linuxe zarar vermeyecektir. Ha Wine'i hedef alan bi virus yazilmissa o senaryo da linuxe yazilmis bi virusle ayni zaten :)
-
NmC bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
Hocam isletim sistemlerinin mimarisi tamamen farkli farkindasin di mi? Virus windows mimarisini hedef alan birsey oldugundan linuxe zarar vermeyecektir. Ha Wine'i hedef alan bi virus yazilmissa o senaryo da linuxe yazilmis bi virusle ayni zaten :)
Hocam exe lerin sisteme zarar veremeyecegi dogru ama artik sisteme zarar vermek amacli pek malware yok zaten, trojan ekran goruntusu alabilir, keylog alabilir, networking vs bunlarin hepsi wine da implemente edilmis durumda. ben sahsen trojan clientlarin %70-80 fonksiyonelite ile calistigini gordum.