folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Lınux Tekı "W.I.N.E." Ile Ilgılı Bır Soru...

Lınux Tekı "W.I.N.E." Ile Ilgılı Bır Soru...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

duyduguma gore bu wıne dalgası lınuxte wındows programlarını calıstırmaya yarıyormus bu dogrumu?

dagruysa ne tur programları calıstırıyor  yada yanlıs biliosam wındows programlarını calıstıran bişey varmı??

validen
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    doğrudur ama kalkıp oyun falan kuramazsın ufak programları çalıştırıyor ve garantiside yok.Umud edyorum gün gelecek oyun bile kuracaksın :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    her programın uyumlusunu bulamıyabilirsin bunun için wine'ın sitesinden kontrol etmen lazım bazen spesifik bir oyun için yada program için patch yazılıyor ama garantisi yok....Ona daha iyi alternatifler crossover ve cedega crossover birçok programı çalıştırıyor dreamviewer'ı küçük bir ayarla kendi pc'imde çalıştırdım mesela yada internet explorer ama bununda %100 garantisi yok ama uyumluluk daha üst seviyede...Son olarak sadece oyunlar için olan cedega var mesela ben onda battefrond 2142 W.o.W. Herous 5 oynadım biraz yavaşlıyabilir yada grafik hatalarıda olabilir ama...

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Trans bilmemne firmasının Linuxta oyun çalıştıran programı vardı.(+Not: sandman demiş Cedega var.)

Vede Photoshop gibi programları çalıştıran bir emülatör daha vardı.

Ayrıca Wine en basit emülatördür.Fakat içerisine dll aktararak,DX aktararak

kaliteli oyunları bile çalıştırabilirsin.Ama az uğraş istiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Emrow bunu yazdı:
    -----------------------------

Trans bilmemne firmasının Linuxta oyun çalıştıran programı vardı.(+Not: sandman demiş Cedega var.)

Vede Photoshop gibi programları çalıştıran bir emülatör daha vardı.

Ayrıca Wine en basit emülatördür.Fakat içerisine dll aktararak,DX aktararak

kaliteli oyunları bile çalıştırabilirsin.Ama az uğraş istiyor.

-----------------------------

:S vay kardeşim ben ne zamandır linuxtayım bunları bilsem windowsu bile silerdim :D dur uğraşim az. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bsw
    Bsw's avatar
    Erkek
    abi mesela winrar filan çalışıyor camfrog programını denedim onu çalıştıramadım daha doğrıusu çalışıyoda sanırım bi yerlerde takılıyor dll eksikliği olabilir msn messenger live filan işletim sistemi windows xp ve üzeri olmalı diye hata veriyür.. bide winex vardı sanırım sadece directx uygulamalarını çalıştırabiliyosun onu denemedim ama tavsiyem vmware workstation yada vmware server filan kurup sanal windowsu kurarsan alışkanlık yapan windows uygulamalarına kasabilirsin abi cayır cayır.. (makina çokta hızlı olmasada olur bende 768mb ram var 2.8 ghz intel, sparkle ge-force 5200 128mb ile 224 filan windows için ayırdım nasıl olsa interneti linuxte kullandığımdan antivirüs filan kurmadım zaten dedim ya ufak uygulamalara güzel gidiyo. bi not daha ubuntu kullanıcısıysan belkide debianla alakalı olabilir tam şeyapamadım workstation zor kuruluyo update filan kasıyosun anasını satayım server daha hızlı pekte bi fark göremedim ilerki sayılarda bildiririz şimdilik hoşçakalınız)

Keser döner sap döner dün yedim tavuk döner..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomu
    tomu's avatar
    Erkek

nasil wine ile oyun oynanmiyor anlamadim ama neyse.

ben wine ile cs, quake ve fifa oynuyorum. bazi oyunlar icin parali olan codega gerekiyor evet.

bunun haricinde genelde bircok exe wine ile calisiyor.

hangi oyunlar yada neler calisiyor ogrenmek icin: http://www.winehq.org/ 

Toplam Hit: 1872 Toplam Mesaj: 7