Linux-Ubuntu Kurulumundan Anlayanlar Bi Bakabilir Mi?
-
müritler bi bilgisayarımda hem win7 hemde ubuntu 11.04 kullanıyorum. linuxtan gayet memnunum.
şimdi bi bilgisayarım daha var ve bu biraz eski model. winxp yüklü bunda ama bilgisayarı bayaa kasıyı, açılması 15-20 dk falan sürüyo. bilgisayar açayip yavaş. bu problemlerden kurtulmak içi bu bilgisayarada ubuntu yüklemek istiyorum. ubuntu kurulumunda boot'u yaptıktan snr ubuntu kurulumu başlıyor fakat aşağıda belirttigim problem karşıma çıkıo. bi yardımcı olabilirmsnz kuruluma nasıl devam edebilirim diye??
http://imageshack.us/photo/my-images/37/04072011029a.jpg/
bilgisayarımın modeli ise(ubuntu yüklemek istediğim);
Toshiba Satellite L10-205 1.7Ghz 512Mb 40Gb Notebook
Aile Satellite İşlemci Cinsi Intel Centrino İşlemci Hızı ( mhz) 1.70 Ghz/400MHz 1 MB-735 Ön Bellek 2 MB Bellek (Mb) 512-Mb Ddr Sdram Pc2700 (333-MHz) Maksimum Bellek ( Mb) 1024-Mb Ddr Sdram Pc2700 (333-MHz) Bellek Slot Sayısı 2 Sabit Disk ( Gb) 40Gb 4200 rpm Ekran Boyu ( Inch) 15" Ekran Tipi TFT Ekran Çözünürlüğü 1024 dpi x 768 dpi Floopy Opsiyonel Optik Sürücü Dvd/Cd-Rw Ekran Kartı Intel 852 gm 16-64 ddr paylaşımlı Ses Kartı Var Faks Modem 56K Network Kartı 10/100 Mb Onboard Klavye Q Türkçe Mouse Touch Pad Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 5.0 saat Ağırlık (kg) 2.7 kg Kızılötesi Yok Wireless Wireless LAN (802.11b/g) Bluetooth Yok İşletim Sistemi Xp Home Türkçe
-
Hata hiç birşey söylemiyor o yüzden hatayı aldıktan sonra eger tekrar livecd olarak çalışmaya devam ediyorsa terminalden
tail -f
/var/log/installer komutunu yaz ve hata çıktısına ordan bak -
dostum hata ile ilgili çok net birşey söylemiyor ama anladığım kadarıyla x11 server da sıkıntı çıkıyor olabilir... ubuntu kuracaksan biraz daha eski sürümlerden birini kurmayı dene... ubuntunun son versiyonları görece biraz sağlam sistemler istiyor öncelikere göre... kurulumu yeniden dene diyor sadece... bunların yerine tekrar yazmayıda deneyebilirsin cdyi.
-
Milamber bunu yazdı:
-----------------------------
dostum hata ile ilgili çok net birşey söylemiyor ama anladığım kadarıyla x11 server da sıkıntı çıkıyor olabilir... ubuntu kuracaksan biraz daha eski sürümlerden birini kurmayı dene... ubuntunun son versiyonları görece biraz sağlam sistemler istiyor öncelikere göre... kurulumu yeniden dene diyor sadece... bunların yerine tekrar yazmayıda deneyebilirsin cdyi.
-----------------------------bu cd den daha önce başka bilgisayara temiz kurulum yaptım. cd ile ilgili bi problem yok. peki bu bilgisayara hangi işletim sistemini/sürümünü kursam bilgisayar rahat çalışır?
-
Hocam, liveCD modunda açıp liveCD içinden install etmeyi denesen bi ?