Linux-Unix Vs Her Bilgisayar İcin Uyumlu Degil (Mi?)
-
Su anda kullanmis oldugum Toshiba m70E markali laptopuma windows harici bir isletim sistemi yuklemek istiyorum, ama ne yazikki driver larini hic bi yerde bulamadim. Sistemi yuklesek driver sorunu basa bela olur mu :/
-
Hangi dağıtımı kuracağına bağlı fakat genelde linuxlerde(ubuntu,fedora vs.) driver kurma diye bir olay olmaz.
Linux çekirdeğiyle beraber gelir o driverlar.
Ama önceden uyarayım driver firmaları g*tlük yaptığı için linuxün destekleyemediği aygıtlar da var.
Kimi yazıcılarda, laptop fonksiyon tuşlarında ve ekran kartında sorun yaşama ihtimalin var. Ama çözülüyorlar bir şekilde. Foruma yazarsan yardımcı olurlar.
-
hazır konusu varken bende açmim
LG E500 laptop var bitane
windows harici bir işletim sistemi kuramıyorum sanal makineye bile kurulmuyor
sebebi ne olabilir
mesela örnek vercek olursak
ubuntu takıorum boot ekranında ayarları yaptıktan sonra yükleme kısmında takılıyor
yada backtrackte ekran ayarlarını seçtikten sonraki bölümde takılıyor
pardusta keza biyerde takılıyordu yanlız baya bi milyon tane pardus sürümünden sonra (sürekli güncel çıkanlar + cebit sürümü + bilmemne sürümü falan) sanala pardus kuruldu sonunda bi umut ışığı :D
-
Bir de uyarayım yeni başlıyorsanız windows u komple uçurup linux kurmayın. İki sistemi beraber kurun, kullanın.
Yapmanız gereken acil bir iş olur linux te nasıl yapıldığını bilmiyorsunuzdur başınız ağrımasın.
-
kurulur, ubuntu kullanmanizi tavsiye ederim yeni basliyorsaniz veya linux mint.
the_fcn, nasil bir hata aldigini soylersen daha cok yardimci olabiliriz bu sekilde birsey demek zor.
not, bazi bioslarda install os mode disabled - enabled bolumu var, onu enabled yapin kurmadan once.
-
linux mint i kurma karari aldim. Ama bildigim kadari ile HDD i 2 ye bolmek gerekiyor. Bunu yapabilen bir program onerisi lazim?
2. soru HDD 2'ye bolundugunde 1 tarafina Linux yuklendigi zaman diger kisimda WINDOWS kurulu halde kalacak oyle degil mi?
3. soru: linux ve Windowsun ayni HDD altinda calistirmasini saglayan bir programa ihtiyacim olcak mi?
yardimlar icin saolun
-
linux mint'i indir, kurulum esnasinda yanyana kur secenegini isaretle sonrada ne kadar alan vermek istedigini soyleyip kur. grub yani baslangictaki windows ve mint secim ekranini kendisi ayarlicak hic bir programa gerek yok yani sadece cd sana yeterli olur, usb varsa cd'yede gerek yok, unetbootin'i indirip ona yukleyebilirsin. have fun
-
ebmarteu bunu yazdı:
-----------------------------
linux mint i kurma karari aldim. Ama bildigim kadari ile HDD i 2 ye bolmek gerekiyor. Bunu yapabilen bir program onerisi lazim?
2. soru HDD 2'ye bolundugunde 1 tarafina Linux yuklendigi zaman diger kisimda WINDOWS kurulu halde kalacak oyle degil mi?
3. soru: linux ve Windowsun ayni HDD altinda calistirmasini saglayan bir programa ihtiyacim olcak mi?
yardimlar icin saolun
-----------------------------1) partition magic vs tarz programla bölersin.
2) evet,
3) sorun olmayacak.
sen 3 e böl hdd yi hocam..
boot için gerekli olur.