Linux Yardım
-
slm arkadaşlar ben bş konuda yardım istiyeceğim:
1)ubuntu 4.10 kullanıyorum ve kullanıc adımı kabul etmiyor,nasıl bi çözüm önerirsiniz ?
2)windows'ta olup,linux'da olmayan bazı şeylerin karşılığı gelebilecek bi kaç şey:
fdisk,format
şimdiden teşekkürler
-
Linux Hakkında pek bi bilgim yok okuduğum dökümanlar kadar var
format at =)
bende şimdi Ubuntuyu indiriyorum bakalım çok met ettiler :)
-
ubuntuyu shipit.ubuntulinux.org adresinden sipariş edebilirsiniz. tamamen ücretsizdir.
kendi kullanıcının şifresini bilmiyorsan root olarak sisteme girip şifreni silebilirsin. -
www.linuxcuyuz.biz....derdine derman olur
-
computerwolf bunu yazdı:
www.linuxcuyuz.biz derman olur
Site iptal;www.google.com/linux adresini kulanabilrsin linux hakkında arma aypamk için;eğer aynı hdd de ntfs fat gibi microsft tabanlı partisionlar warsa hiç sen öle windows wari formatmış,fdiskmiş kulannama bozarsın uçurursun hdd yi oturur ağlarsın.
onun yerine setuptaki programı kullan hem şekilli falan anlatıyor embesil olsan şekilden anlarsın:)
-
Antikky bunu yazdı:
computerwolf bunu yazdı:
www.linuxcuyuz.biz derman olur
Site iptal;www.google.com/linux adresini kulanabilrsin linux hakkında arma aypamk için;eğer aynı hdd de ntfs fat gibi microsft tabanlı partisionlar warsa hiç sen öle windows wari formatmış,fdiskmiş kulannama bozarsın uçurursun hdd yi oturur ağlarsın.
onun yerine setuptaki programı kullan hem şekilli falan anlatıyor embesil olsan şekilden anlarsın:)
valla siteye ne zamandır yolum düşmemişti elemanlar niye iptal etmiş bakalım bi arayalım...sağol antikyy kardeş...
-
şimdi şöyle eğer root şifresini bilmiyorum diyorsan. root hesabı başta kapalı geliyor. gerçi 4 sürümünde öylemiydi hatırlamıyorum. eğer şikayetin bu ise sudo -s diyip terminalde superuser hakları kazanabilirsin.
-
şimdi, öncelikle bir knoppix cd'si buluyorsun. onunla açıyorsun makineni.
bir konsol açıyorsun, linux hangi partition'da kuruluysa orayı chroot
edip root şifreni değiştireceksin...
#su
#
#mkdir /mnt/my_linux
#mount /dev/hda3 /mnt/my_linux
#chroot /mnt/my_linux /bin/bash
#passwd
#şifreni yaz
#exit
Sonra makineni kapat ve kurulu linux'unu aç, root şifreni gir.