Linux"A Geçiyorum(Yardım Ederseniz :D)
-
merhaba:D
en ana$ist yazılıma geçicem
pardus 2007.3 indirdim kurmada felna problem yok
daha öncede kurmuştum
fakat modemi tanıtamadım o zaman cd si wardı şimdi netten indiriom ama linux için olanı yok
herneyse sanırım bulabilirim drier ı
ben nasıl tanıtacam modemi root a feelan yolla diordy fakat root klasörüne giriş izni yok felan diordu:D
neyse
minton usb dsl 208-u
linux desteği war:D
bu modemi nasıl kuracam pardusa?
-
geçmiş olsun :D daha çok başın ağrır. google babayla çok ilişkiye girersin ((((:
-
orjinal sitesine windows için olanı var:(
-
bende yeni indirdim pardus u merak sardım...daha kurmadım, biraz bekleteyim :D...
-
Size tavsiye olarak tek kurmayın derim. Nasıl? Şimdi yıllardır benim gibi bir windows kullanıcısı iseniz tek işletim sistemi olarak herhangi bir linux dağıtımı kurarsanız kendinizi sap gibi ortada kalmış hissedersiniz. Bu yüzden windowsunuzun yanına partner olarak ayrı ayrı partitionlara kurabilirsiniz. Kesinlikle problem çıkarmaz. Siz de linux dağıtımlarında asla yapamayıpta windowsta yapabileceklerinizi yapabilirsiniz. Aslında ben kendim yazabilirim programlarımı diyen varsa vakti de varsa tek kurabilir. Ama benim vaktim yok. Fazla zamanım yok zaten onuda linuxumu modifiye edeceğim diye uğraşamam.
-
Eh nete girebildigine göre Windowsun hala var umarım Linux altından Windows klasörlerinede ulaşabiliyorsan eger evetse sorun yok....
önce pardus depolarından TCL, TSL ve TCLTK isimli paketleri indirmen gerek buları windowsa indirsende sorun yok....Daha sonrada "eciadsl " diye bir program var onu indiriceksin.Bunların pisi formatları var indirdikten sonra aynen windows programı kurar gibi üstlerine tıkladıgında kurmaya başlıcak.O sırada bunları TCL,TSL,TCLTK ve son olarak eciadsl olarak kurarsan sorunsuz çalışırlar.En son konsola geçip
su
şifre: <root şifren>
eciadsl-config-tk
<burada adsl kullanıcı adı ve şifreni giriceksin>
eciadsl-start
<bir iki dakkika sonra sorunsuz olarak nete girebilirsin>eciadsl ve diger paketler zten kurulu bile olabilir ben ne olur olmaz diye yazdım
NOT:Millet Linux hakkında soru sormak için tatile çıkmamı beklemiş:P