Linuxcu Müridler Bi Baksın
-

hacılar şu slaxı çok methettiler usb belleğe kurdum. bi kaç da modül ekledim arasında şu "rakarrack" denen program da var. açıldığında böyle bi hata veriyo. ben de komut satırına dediği şeyi yazdım ama pek de bişey anlamadım. napmam lazım?
bi de bi kaç modul eklememe rağmen programları açmıyo. compiz felan da ekledim çift tıklıyorum mousenin yanında icon gözüküyo ve gidiyo. şöyle içinde ihtiyacım olabilecek herşey olan güzel bir linux ayarlasak cebimde dursa? -
ne slaxi git mint falan kur
-
sLitaz kur flash'a tazusb programı ile.
-
hocam sana ubuntu'yu öneririm.Ubutnuyu kur dene.Sonra konsola girersin.Ben başlamıtım linuxa ilk bi kaç ay konsol ne komut ne çözemedim.Sonra sonra bilgiler oturuyor.1 sene önceki dersleri şimdi çok rahat anlamak gibi birşey.
-
hocam yanılıyorsam düzelt ama compiz gibi yazılımlar düzenli bir ekran kartına entegre olması gereken şeyler linux ta...
sen şimdi tutmuş slax in içine kurmuşsun. gezdiriyorsun cebinde sonra gidiyorsun rast gele bir makineye takıyorsun... buraya kadar senin mantığınla sorun yok ama yazılımınkilye alakalı olarak var
soru?
slax senin yeni taktığın makinedeki ekran kartını gerçekten tanıdı mı? yoksa sadece default ekran kartı driver ı ile mi idare ediyor?
anladın sen onu ;)
gelelim diğer linux lara her birisi iyidir açıkçası ama benim bildiğim taşınabilir linux un piri slax tır... arkadaş niye o kadar uzman olmuşlar adamlar taşınabilir linuxta bende anlamadım.
-
peki hacılar üstteki hatayı nasıl gideririm?
-
is jackd running diyor.jackd gibi birşey çalışıyor mu ?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
is jackd running diyor.jackd gibi birşey çalışıyor mu ?
-----------------------------
işte hocam anladığım kadarıyla çalışmıyo ve çalışması gerek. üstteki komut satırına da jackd yazdım bişeyler çıktı. nası çalıştırırım jackd'yi? bi library felan gerekiyomuş sanırım o da modul olarak ekli -
şurda bir açıklama var hocam
http://ccrma.stanford.edu/planetccrma/man/man1/jackd.1.html
sanırım parametrelerle kullanmak lazım onu jackd -R gibi .