Linuxculara Bi Sorum Olucak
-
selam arkdaslar ben slax linuxunu kurdum ama bi sorun var nete baglanamiyorum benim nete baglanisim biraz baska
ben bu sekilde baglaniyorum :

ve finish sonra deskotpa bi ikon cikiyor hep onunla baglanyroum tabi user ve sifre istyior conect basinca da internete baglaniyor peki linuxta nasil olucak ..
simdiden tesekurler
-
Slax linuxta yeniysen seni biraz sıkabilir.modemin sanırsam usb dimi? Eger öyleyse konsolu acıp su yazıp sonrada şifreni girermisin
ardından sırayla
modprobe ndiswrapper
ifconfig -a
bunu yazdıgında wlan gibi birşey görüceksin
dhcpcd -n wlan0
bu adımı atlasanda olur
pppoe-setup
sonra sana kullanıcı adını şifreni felan sorucak artık yazarsın :)
-
usb modem :)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Slax linuxta yeniysen seni biraz sıkabilir.modemin sanırsam usb dimi? Eger öyleyse konsolu acıp su yazıp sonrada şifreni girermisin
ardından sırayla
modprobe ndiswrapper
ifconfig -a
bunu yazdıgında wlan gibi birşey görüceksin
dhcpcd -n wlan0
bu adımı atlasanda olur
pppoe-setup
sonra sana kullanıcı adını şifreni felan sorucak artık yazarsın :)
-----------------------------hocam su su dan sonra neyin sifresini girmeliyim tam olarak aciklarmisin
bide modprobe ndiswrapper yazdigimda ndiswwrapper diye bi komut yok diyor
ayni sekilde dhcd -n wlan0 icin de oyle diyor pppoe-setup yazdigimda iste sifremi user falan soruyor bide dns gibi bi seyler yaziyordu orasini anlamadim sonunda da baglanmak icin pppoe-start baglantiyi durdurmak icinde pppoe-stop yaziyor pppoe-start yazdigidma conect oldu diyor ama browserle hic bir siteye giremiyorum bi yaridmci olurmusun
-
su dan sonra root şifreni yazıcaksın(biliyorsun dimi?)
lsmod |grep ndiswrapper yaz
yoksa modprobeli satırı bir daha dene
ifconfig -a yazdıgında ne diyor?
ve son olarak eger baglandı dedikten sonra ping 216.239.59.147 yaz eger pingliyorsa sorun dnslerdedir.
-
hocam sana linuxtan sesleniyorum gercekten cok ama cok sagol bi sekilde oldu