Linux"Da (Backtrack) Ses Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek
    Backtrack 3 live cd'de ses alamiyorum. Hp Pavilion dv9590 kullaniyorum ve bunda quickplay ozelligi var klavyenin ustu dokunmatik yani. Ses burdan acilip kapatiliyor ama Backtrack'de (digerlerinde de) bu bolumu kontrol edemiorum ve acildiginda ses kapali olarak aciliyor ve Sound System'dan acmayi denedigimde ses acik gorunuyor. Yardim ederseniz sevinirim.

The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

valla ne dediğini anlamadım ama sabah bende ses gitti ve alsaconf komutunu verdim düzeldi =)

dediğim gibi anlamadım dediğini ama bir şeyler yazasım var, hoş gör =) 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek

tesekkurker.

aciklayayim: quickplayi acamiyorum linux'da. boylece dokunmatik bolumu kontrol edemiyorum suradaki gibi : http://www.notebooks.com/wp-content/uploads/hpdv2000keyboard.jpg

burayi kontrol etmem lazim nasil edebilrim veya baska nasil ses alabilirim ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    BackTrack zaten donanımdan çok belli işleri yapması için tasarlandıgından ses'in sorun çıkarması dogaldır bunun haricinde başka hangi dagıtımları kurdun mesela benim laptopumda suse fedora direk bunları tanırken ubuntu tanımadı ama ufak bir ayarla sorunu hallettim

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek
    daha once linux mandrake(mandriva) kullandim onda da benzer bir sorun yasamistim ama kullanmiyorum simdi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    Ya evet bendede benzer bir sorun var... Ubuntu 8.04ü kurdum Wubi yardımı ile.Herşey eywallah,ekran kartı wireless kartı falan anakartı tanıdı fakat ses kartını tanımadı, neler yaptım ses açık gözüküyor ama bir türlü ses getirtemedim kabinlerden... Önerebileceğniz birşey varmı?

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    CRASH bunu yazdı:
    -----------------------------

tesekkurker.

aciklayayim: quickplayi acamiyorum linux'da. boylece dokunmatik bolumu kontrol edemiyorum suradaki gibi : http://www.notebooks.com/wp-content/uploads/hpdv2000keyboard.jpg

burayi kontrol etmem lazim nasil edebilrim veya baska nasil ses alabilirim ?

-----------------------------

Backtrackin amacı multimediadan çok hack olduğu için ve livecdyi yaparken yer sorunu çok çektikleri için senin laptopun quickplay özelliğini kullanması için gereken driverlerı muhtemelen cdye koymamışlardır. Quickplay özelliği falan öle şeyler çok çileli, değil linux backtrack bazı modellerin windows xp driverlarını bulamıyosun. Usb versyonunda daha çok driver var onu deniyebilirsin.

Bilgisayar başlarken bios setupta bilgisayarın kapatıldığı şekilde açılmasıyla ilgili şeyi açarak deniyebilirsin. Backtrack her açılışta tekrar nelerin olup olmadığına baktığı için belki ses kartı bilgisayar başlarken kapalı olarak başlıyosa öle düzelebilir. Wireless gibi.

Bana bakip her zaman gulumseyin.
Toplam Hit: 2732 Toplam Mesaj: 7