Linuxda Çalışan Bir Programı Cracklemek
-
Selam arkadaşlar
Ben bu işlerin oldukça acemisi sayılırım fakat uzun bir süre önce bu siteden öğrendiğim bazı programlar ve bilgiler yardımı ile ufak tefek şeyler yapmaya çalışıyorum.
HolyOne üstadın w32dasm ve Hexworkshop yardımı ile Hexworkshop u cracklemeyi anlattığı bir sayfadanda gerçekten çok önemli bilgiler edindim.
Neyse.. Gelelim soruma:
Linux altında çalışan bir tekstil programı var (kız arkadaşımın ilgilendiği bir program) bunu internetten indirmiş demo olarak programın herşeyi çalışıyor sadece hiçbir şeyi save edemiyorsun.Save etmeye çalıştığın zaman "hata" isimli bir pencere açılıyor ve "koruma" yazıyor.
Bunun üzerine ben HexWorkshopu kırarkenki bilgilerime güvenerek ben bu işi hallederim dedim ama exesini w32dasm da açtım ve Dialog references"i aradım fakat nafile uğraştım hiçbi şey yapamıyorum.
Bana yol gösterirseniz sevinirim zira karizmayı formatlamak zorunda kalıcam.
-
*** linux altında bir disassembler ile acman gerek sanırm daha sonra bi bakarsın. ***
-
win32dasm bir programı disassemble yaparken işlemcini kullanıp programı asm "assembler" kaynak koduna çevirir..win32dasm linux da çalışmaz..sadece windows altında çalışan programları açabilir..adından belli win32dasm...
http://protools.cjb.net
adresine bi bak.linux için disassembler vardır..onu al ve işi linux altında hallet!ok?
olmazsa scorrpion@mynet.com adresine bi mail at..sorunu yazmayı da unutma.ok?buraya yazma bi daha uğramayabilirim.ok? -
IDA ile windows ta Linux dosyaları disassemble edilebilir hatta patchlenebilir de.
Linux'tayken dosyayı windows partisyonuna at windowstan yapabilirsin.
Tabii sadece bi fikir.
Toplam Hit: 3092 Toplam Mesaj: 3