folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linuxde Wine Altında Çalışan Exeye Kurulum Yapmak

Linuxde Wine Altında Çalışan Exeye Kurulum Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Biraz advanced bir soru olacak inşala bi fikri olan vardır.

Windowsda çalışan bir programım var, bunu linuxda "wine dosya.exe" komutu ile wine ile çalıştırabiliyorum.

Fakat çalıştırmak yetmiyor, bunun installeri da çalıştırabiliyorum fakat linuxun menulerine falan girmiyor elbette emulator içinde çalışıyor.

1)Buna linux altında nasıl installer yaparım bilen varmıdır? örnek installer programi ve kodu varmidir

2)Exe normal çalışsa da birtakım sistem fonksiyonlarına erişemiyor (mesela clipboarddakini görmek istersem emu icindeki clipboarda bakiyor sisteme değil). Sanırım bunun için native birtakım linux zımbırtısı yazmak gerekiyor.

3) yazdığım birşey ile (linux çekirdeğini değiştirmeden) roottan çalışan bir uygulama ile giriş yapmış userların ekran görüntülerini alabilirmiyim( farklı userlardan çalışan diğer sessionlardan). Gerekirse her açılan sessionda ayrı bişey de açtırabilirim.

4) Böyle ekrana ve clipboarda erişen birşey yazarsam kde ve gnome için ayrı mı yazmalıyım?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Linux menulerine girmesi için ayrı trickler var genelde bir native linux yazılımı içerisine exe'yi gömüyorlar native yazılım menulere ekliyor ve wine'a kuruyor.

Benim bildiğim wine bir emulatör oldugu için bir matrix yaratıp kullanıcıyı o matrix içerisinde çalıştırıyor normalde notepad uygulamasında copy past yapabiliyordum ama senin yazdığın yazılım clipboard'a nasıl ulaşır bilemiyorum.

Diğer 2 konu için benim bildiğim X Window ile alakalılar.Onun yeteneklerine bakmak lazım

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu işi playonlinux veya cedega felan yapıyor, linux altında install ediliyor amaki wine içerisine de yerleşip, wine içerisinde çalışıyor, onların kodlarına bi bak, aradığın şey buna benzer bişi sanırım.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

1- Wine altında kurulum yapıp çalıştıracağın programın klasörlerinin açılmış halini, yani c:\Program Files'taki halini klasör yapısını koruyarak .wine dizini altına yada .seninUygulaman dizini altına kopyalayıp, farklı bir wine profili altında orayı açabilirsin. Özetle uygulamanın klasörlerini bir yere kopyalayan linux scripti veya executable'ı yazman gerekli. Kayıt defterine de birşeyler yazacaksan winereg yada benzer bir tool vardı. Normal wine kurulumunu senin programın bozmasın diye de farklı bir wine profilinde kurulum yapman gerekli. Wine profillerinin detayı hakkıdna fazla bilgim yok ama işin mantığı böyle. Örnek uygulama Teamviewer'ın linux versiyonu.

2- Bildiğim kadarıyla Wine'dan clipboard'a erişebiliyorsun. Clipboard derken, KDE'nin clipboard manager'ı ayrı, Gnome'unki ayrı olabilir. Hepsinin temelinde X window clipboardu olması gerekir. Ama yine detayı bilmiyorum, kurcalamam gerekir.

3- Evet bunu yapabilirsin. Grafik login olmuş her kullanıcı bir X window oturumundadır. ps ax ile çalışan X11 sessionlarına bakabilir, ve ImageMagick programı içinde gelen import komutuyla o ekranın görüntüsünü dosyaya kaydedebilirsin. import -display:0.0 ..... şeklinde hangi ekranın resmini çekmek istediğini belirtiyodun. :0.0 local makinedeki 0. ekran :0.1 lokaldeki 1. ekran vs.

4- Düz mantıkla öyle gibi, ama X üzerinden her ikisine de erişim belki olabilir.

Blue Screen of Death
Toplam Hit: 998 Toplam Mesaj: 4