Linux'e Baslamak
-
Oncelikle herkese merhaba.
Konunun basligindanda anlasildigi gibi Linuxe baslamak istiyorum. Laptopuma en son cikan surumlerinden Linux Mandriva yi kurdum ve gercekten cok guzel bi isletim sistemi ama Linux hakkinda yeterli bilgim olmadindan tam verimli sonuc alamamaktayim. Bu yuzden ne onerirsiniz? Elinizde linuxe baslamak icin saglam bir dokuman varmi veya nerden bulabilirim. Internette bir cok dokuman mevcut ama baya temelden icerikli..
Bir ikinci sey ise piyasada bir suru surum mevcut Linux mint, mandriva vs.. Bunlardan bitanesini bilmek yeterli olmaktami yoksa hepsi degisik kaynak kodlarimi icermekte?
Linuxte hersey kodlarla yapilmakta oldugundan hangi kodun ne ise yaradigini bilmek sart, mesela internetten indirilen bir programi kurmak icin biraz kodlama lazim. Iste bana bunlarin nasil yapildigina ve icindeki program-uygulamalarin ne ise yaradiklarina dair birseyler lazim :)
Fikirlerinizi bekliyorum
-
www.ubuntu-tr.org burası sana yardımcı olur.
-
linkin calistigindan eminmisin? Sanirsam domainin ayin 16 sinda kullanim suresi dolmus?
"This domain name expired on Aug 16 2010 12:18AM."
-
Hocam öncelikle ne için linuxe geçtin ? Yani hangi konuda rahat ederim diyerek linuxe geçtin ?
ikincisi linux versionlarının terminalleri çok farklı değildir bildiğim kadarıyla.
Döküman olarak googledan aratma yaparak sınırsız sayıda ingilizce kaynak bulabilirsin.
-
ebmarteu bunu yazdı:
-----------------------------
linkin calistigindan eminmisin? Sanirsam domainin ayin 16 sinda kullanim suresi dolmus?
"This domain name expired on Aug 16 2010 12:18AM."
-----------------------------www.ubuntu-tr.net
öbür domaini kaptırmışlar sanırım :|
-
HoLyZone bunu yazdı:
Hocam öncelikle ne için linuxe geçtin ? Yani hangi konuda rahat ederim diyerek linuxe geçtin ?
ikincisi linuxlerin terminalleri çok farklı değildir bildiğim kadarıyla.
Döküman olarak googledan aratma yaparak sınırsız sayıda ingilizce kaynak bulabilirsin.
-----------------------------Hocam Bilisim ogrencisiyim ve gecen donemlerde Isletim Sistemleri diye bi konu gormustuk. Linuxun mimarisine deginmistik ama uygulamali olarak pek birsey gormedik. Ordan sardi biraz hemde programlama ogrencisi olarak Linux daha yatkin duruyor, windowsta hersey hazir :) Linux olunca hem pratik olmus olur.
-
ebmarteu bunu yazdı:
HoLyZone bunu yazdı:
ikincisi linuxlerin terminalleri çok farklı değildir bildiğim kadarıyla.
-----------------------------Hocam Bilisim ogrencisiyim ve gecen donemlerde Isletim Sistemleri diye bi konu gormustuk. Linuxun mimarisine deginmistik ama uygulamali olarak pek birsey gormedik. Ordan sardi biraz hemde programlama ogrencisi olarak Linux daha yatkin duruyor, windowsta hersey hazir :) Linux olunca hem pratik olmus olur.
-----------------------------Anladım hocam, doğru düşünüyorsun. Belirli konularda linux gerçekten olayı tam anlamıyla kavramana yardım ediyor. Zamanla kurcalayarak ve dökümanlardan yararlanarak yapabileceğine inanıyorum. Kolay gelsin