Linuxta İnternet Sorunu
-
PArdus 2008 kullanıyorudm bi ara internet gitti.KEyfine göre gidip geliyor.Şimdi 2007.3 kurdum var.BElki bir kaç saat sonra yine gidecek.İşin ilginci
10.10.0.6
255.255.254.0
10.10.0.1dns: 193.140.41.94
ayarlarını yapıyorum.Kopetede dnsi yazmıyoru giriyor, internete girmezken nromalde kopete ile yine bağlanıyorum.Yani msndeyim fakat internet yok.HEr zaman yok.Yanımdaki arkadaşımda var.Ban falan gelse neden gelsin hadi gelse şimdi nasıl giriyor.
Sorun kabloda değil.Fıttırmak üzreyim.Tekrar olursa herhalde bilgi işleme gidicem adamlar unix kullanıyor çözer.Burda görevli var adam daha önce pardus kullanmadım dedi zor zar interneti bağladım ona sevindim.Şimdi sevincimde kaçtı..Anlamıyorumda neden bu.Fikri, düşüncesi olan varmı ?
Acaba üniverste sunucularından falan mı..Yoksa benim ayarlar mı cozutuyor ? çünkü format atınca belli müddet sorun kalmıyor.
Birde mac adresimizi istediler acayip kıllandım.FArklı pc getiriyorum onun macı farklı internete ayarları yapınca giriyor.
-
ya pardus daha adam gibi bir sürüm çıkaramadı en iyisi 2007 3 dü 2008 çok saçmalıyor.ben geçen yeni hdd aldım eskiden 1 hdd de xp ve parus wardı ayrı ayrı dursun dedim yeni hddye 2008 kuramadım hata verdi başka cdlerden denedim yenisini indirdim 2 saatte gine aynı:s yapın adam gibi birşeyde kullanalım ya.
senin sorunun makinandanda olabilir.donanımsal olarak uygun değildir belki.ethernet kartınının sürücüsünde bir sorun fln vardır belkide
-
dostu şimdi giriyor bak 30 dk sonra girmez 3 saat sonra girer :-/