Linuxta Kopyalama Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

peppermint 3 kullanıyorum bir süredir.Windowta kopyaladığım dosya linuxta,linuxta kopyaladığım dosya windowsta gözükmüyor.Aynı durumu pardus 2013 kde de yaşadım.ntfs 3g yüklü daha önce böyle bir sıkıntı yoktu.Windows kullanmak istemiyorum ama böyle sorunlar yaşayıp çözüm bulamayınca soğuyorum linuxtan.Google da aradım pek bişey bulamadım.Bastım formatı yükledim 7 yi ama peppermintten sonra çok yavaş geliyor.Tekrar linux yükleyecem ama aynı sorunla karşılaşırsam neler yapabilirim.Yardımlarınızı bekliyorum.

21 mayıs 1864
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Ben bu sorunla karşılaştığımda şöyle çözdüydüm:

ya terminal'den gksu dosyayöneticin yazarak dosya yöneticini full yetki ile açıp o oluşturduğun dosyaya diğer hesaplar içinde okuma, çalıştırma, yazma yetkisi vereceksin

Yada terminal'den chmod 777 yapabilirsin.

Edit: Ben de linux'te sürekli hayattan soğuyorum, sinir krizleri geçiriyorum :D Sene olmuş 2014 hala dosya kopyalayacam diye komut satırına giriyorum bu nedir arkadaş.

pcdoktor636 tarafından 26/Oca/14 20:43 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

dosyalar var mı yok mu terminalden bir baksan

listeleme ile: ls

dosyalar var mı yok mu varsa gizlilerse ona göre devam edelim :))

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

dosyalar var windowta kopyalıyorum takıyorum linuxa bakıyorum yok.Sonra tekrar takıyorum windowsa duruyor dosyalar veya linuxta kopyalıyorum windowsta gözükmüyor sonra tekrar takıyorum linuxa olduğu gibi duruyor dosyalar.Kızdım bastım formatı... 

pcdoktor yazdıklarını deneyecem aynı sorunla karşılaşırsam.

Ayro bakarsan buraya hala elementary kullanıyormusun tavsiye ediyormusun hala? hızı nasıl?

edit:hatayi sen gene linuxta dosya nasıl gizlenir gizli dosya nasıl açılır yazarsan sevinirim.

kilit11 tarafından 26/Oca/14 20:54 tarihinde düzenlenmiştir

21 mayıs 1864
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek
    kilit11 bunu yazdı

dosyalar var windowta kopyalıyorum takıyorum linuxa bakıyorum yok.Sonra tekrar takıyorum windowsa duruyor dosyalar veya linuxta kopyalıyorum windowsta gözükmüyor sonra tekrar takıyorum linuxa olduğu gibi duruyor dosyalar.Kızdım bastım formatı... 

pcdoktor yazdıklarını deneyecem aynı sorunla karşılaşırsam.

Ayro bakarsan buraya hala elementary kullanıyormusun tavsiye ediyormusun hala? hızı nasıl?

edit:hatayi sen gene linuxta dosya nasıl gizlenir gizli dosya nasıl açılır yazarsan sevinirim.

mv dosyaAdi .dosyaAdi

görmek için CTRL + H

ls -a

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

Şu an aynı sorunu yaşıyorum.Linuxta kopyaladığım dosya windowsta gözüküyor fakat windowsta kopyaladığım linuxta gözükmüyor.ctrl+h dediğimde de gözükmüyor,chmod 777 dediğimde chmod 777 den sonra eksik uyarısı veriyor buradan sonra ne yapmalıyım?

21 mayıs 1864
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Linux sistemlerde kullanılan ext dosya sistemini windows görmez, ama linux sistemler üzerinden windows'ta kullanılan ntfs dosya sistemini görebilirsin, daha doğrusu görmen lazım.

Dediğim gibi yaparak linux'ten windows'a kopyalayabildin o konuda sıkıntı yok değilmi?

Windows'tan linux'e attığında ne hata veriyor? Yada windows'tan niye linux'e atıyorsunda ? Linux üzerinde zaten windows'ta olan herşeyi görebilirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

Hocam yanlış anlattım sanırım. windowstan usbye kopyaladığım metin dosyası linuxa takınca usb yi gözükmüyor.linuxtan kopyalayıp windowsa takınca bir sorun yok.

edit:usb fat 32

kilit11 tarafından 26/Oca/14 21:37 tarihinde düzenlenmiştir

21 mayıs 1864
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

eskiden benimde başıma gelirdi genelde dosya isminde türkçe karakter kullanımından yapıyordu

bu aralar aramız iyi üzmüyor linux beni :)

Toplam Hit: 1128 Toplam Mesaj: 9