Linuxta Localhost Kurulumu (Pardus 2008) Yardımı
-
arkadaşlar paket yöneticisinden apache, mysql-server, mod-php yi yükledim öyle diyor
http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:PAMP#Kurulum
fakat diyor ki
Son olarak mysqladmin -u root password 'MySQLyöneticiparolanız' komutuyla MySQL yönetici parolasını belirleyebilirsiniz.
Belirlemek isteidm şunu dedi
mysqladmin:
You cannot use 'password' command as mysqld runs
with grant tables disabled (was started with --skip-grant-tables).
Use: "mysqladmin flush-privileges password '*'" insteadBurdan "mysqladmin flush-privileges password '*'" instead yazayım dedim bu sefer
'mysql-client' uygulaması sisteminizde kurulu değil. Bu paketi, paket yöneticisini kullanarak ya da aşağıdaki komutu çalıştırarak kurabilirsiniz:
pisi it mysql-client
bash: mysqladmin flush-privileges password 'zum': command not foundbunu diyor.Şimdi sanırım "mysqladmin flush-privileges password '*'" bu kodu yazmayacağım fakat ne yapıcam ???Şifre içindeneme yapayım dedim konsoldan admin olarak giriş yapıp htdocs a kadargittim sonra
sudo kwrite test.php dedim ama yeni bir test.php oluşturmadı.Nerede hata yapıyorum neden olmuyor ?
-
Tirnaklari koymassan olmaz.
mysqladmin -u root password 'zumsuk'
-
koydum koydum onları hallettim olduğu gibi yazdım zaten ama bir yerlerdxe sorun var...
-
Söyle o zaman sorununu
-
G-Turk bunu yazdı:
-----------------------------
Söyle o zaman sorununu
-----------------------------? nasıl yani söyleidm ya mysql şifresini değiştiremiyorum hata çıkıyor yazdım ilk mesajda..
-
Ayni hatayi bende aliyordum.
Tirnaklari koyduktan sonra calisti. Tirnaklari koyduguna eminmisin? (tek tirnak) -
evet..
-
mysqladmin -u root -p eskişifren yenişifren yada
mysql'i ac(acabiliyorsundur umarım)
use mysql; //mysql'in kendi tablosunu seceriz sonrada
update user set password=PASSWORD("yenişifre") where User='root'; //buda bulup root'u degiştirmesi lazım
flush privileges;olmadımı birde tek tırnak yerine çift tırnak (") dene kendi yazdıgında -
tamam hallettim :D
edit:
sudo kwrite test.phpyaptım. Şifre sordu şifre sorunca admin şifresini giridm olmadı sonra kullanıcı adımın şifresini girdim olmadı sanıyorum mysql şifresini girecektim.
zumsuk@ms htdocs $ sudo kwrite test.php
kwrite: cannot connect to X serverböyle diyor şimdi.Admin olup kwrite test.php dedim olmadı sonra tekrar baştaki işlemi yapayım dedim
zumsuk@ms htdocs $ mysqladmin -u root password 'sifre'
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'anlayamadım ki..