Linuxta Mysql Sorunu!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

İyi günler,

Yeni linuxa geçmiş birisi olarak sorunlarla karşılaşmaktayım. Şimdiye kadar çıkan problemlerimi çözdüm fakat bu mysql konusunda takılı kaldım. Öncelikle Fedora 8 kullanıyorum ve netbeans ortamında yazılım geliştiriyorum. Sorunuma gelirsek, daha önce windows ortamında javayla geliştirdiğim projeyi aynen linuxa aktardım ve çalıştırdım. Database'e bağlanıyor fakat sonuç döndürmüyor. Projemde bir hata olduğunu zannetmiyorum çünkü internet üzerindeki database'e gayet güzel bağlanıp sonuçları döndürüyor. Sadece localde alıyorum bu hatayı. Ayrıca localdeki mysqle kendi araçlarıylada normal bi şekilde bağlanıp databaseime bakabiliyorum. Sizce problemimi nasıl çözebilriim?

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    şimdi ezbere konuşmak istemiyorum ama jdbc kullandıysan hiç bir sorunun olmaması lazım heleki javada bu sorunu yaşaman çok ilginc....Mysql'inde yada kodumda sorun yok diyorsun peki acaba "MySql Java Connecter" yüklemeyi unutmuş olabilir misin?

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

sürücünün olup olmadıgına emin degilsen şu kodu kullanabilirsin 

import java.sql.DriverManager;

public class CheckDriver
    {
    public static void main(String[] args)
    {
    try
    {
    Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();
    System.out.println("OK...");
    }
    catch (Exception hata)
    {
    System.out.println("Hata..."+hata.getMessage());
    }
    }

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    Yüklü yüklü zaten dediğim gibi internet üzerinde mysql databaseime bağlanıp sorgularım sonuçlarını alabiliyorum. Fakat localdekinde bağlanmama rağmen sonuçlar dönmüyor. NullPointerException alıyorum. Ayrıca hem localdeki hemde internetteki databaseim içeriklerine kadar aynı.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Peki başka bir java koduyla baglandıgında da aynı sonuc mu dönüyor(kodun dogru olabilir ama deneme yanılma) bunun haricinde root şifresini kontrol ettin mi yada grant'leri?

Toplam Hit: 1776 Toplam Mesaj: 5