folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Linuxtan .Exe Uzantılı C Belgesi Oluşturma

Linuxtan .Exe Uzantılı C Belgesi Oluşturma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Şimdi diyelim ben c de ufak dosta çalışan bir programcık bile dğeil uygulama tarzı ufak birşey yaptım.

gcc dosya.c

kodu ile derledim a.out çıktı.Şimdi ben exe haline nasıl geitrcem illaki windows makinada derlemem mi gerek.Birisi yol gösterirse sevinirim.Yani linuxta exe olarak nasıl  getirilir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    gcc a.c -o felan filan bişiler vardı ama tam hatırlamıorum en iyisi bilen birine danışmak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    bakalım sandman vardı o şehir dışına çıktı a4 var o yok şimdi compu az çok biliyor yanılmıyorsam ne zaman gelicek allah bilir :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

exe uzantısı haline değil de kastetiğin executable yani çalıştırılabilir duruma getirmen için

cc dosyaadı.c ya da gcc dosyaadı.c dediğin zaman sorunsuz bi şekilde derlenirse programını : 

./dosyaadı biçiminde çalıştırabilirsin.  

Zimbabwe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

yok kreston mesela linuxta c dosyası yapıcam.Exe uzantılı yapıp birine verdiğimde exe olarak çalıştırcak anlata bildim mi.

Yani nasıl diyim ben windows için exe uzantılı dosya yapmaya çalışıyorum yani windowsa prgoram yapıcam gibi bir şey diyebilirim.

Windowsa c uygulaması gibi birşey olacak yani. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Ne exe'si?? C uygulamasının gcc ile linux ortamında derlersen çalıştırılabilr binary dosyası oluşturur. Exe ile hiç bir alakan yok... Windows ortamında windows için hazırlanan bir C compiler ile derlersen exe oluşur..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    a4 hocam şimdi windowsa exe dosyası için illaki windowsu mu yüklemem gerekiyor ?Heh sanırım en kısa şeklinde sordum.Amacım widnows için bir exe yapmak..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Bu zaten herkezin hayali :) malesef bu şu anda sadece mono ile mümkün oda .net 1.1 e göre program yazıyor..... yani gcc ile exe oluşturamazsın.....

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Erkek
    ancak binary yi oluşturduktan sonra windowsda derleyebilirsin arkadaşların dediği gibi,ayrıca olsa bile paketlerin derlenme şekilleri kernel e göre değişeceğinden windows da kullanabilmen imkansız olurdu

iyi biri değil... TBT
Toplam Hit: 2334 Toplam Mesaj: 9