Linuxtan .Exe Uzantılı C Belgesi Oluşturma
-
Şimdi diyelim ben c de ufak dosta çalışan bir programcık bile dğeil uygulama tarzı ufak birşey yaptım.
gcc dosya.c
kodu ile derledim a.out çıktı.Şimdi ben exe haline nasıl geitrcem illaki windows makinada derlemem mi gerek.Birisi yol gösterirse sevinirim.Yani linuxta exe olarak nasıl getirilir?
-
gcc a.c -o felan filan bişiler vardı ama tam hatırlamıorum en iyisi bilen birine danışmak
-
bakalım sandman vardı o şehir dışına çıktı a4 var o yok şimdi compu az çok biliyor yanılmıyorsam ne zaman gelicek allah bilir :D
-
exe uzantısı haline değil de kastetiğin executable yani çalıştırılabilir duruma getirmen için
cc dosyaadı.c ya da gcc dosyaadı.c dediğin zaman sorunsuz bi şekilde derlenirse programını :
./dosyaadı biçiminde çalıştırabilirsin.
-
yok kreston mesela linuxta c dosyası yapıcam.Exe uzantılı yapıp birine verdiğimde exe olarak çalıştırcak anlata bildim mi.
Yani nasıl diyim ben windows için exe uzantılı dosya yapmaya çalışıyorum yani windowsa prgoram yapıcam gibi bir şey diyebilirim.
Windowsa c uygulaması gibi birşey olacak yani.
-
Ne exe'si?? C uygulamasının gcc ile linux ortamında derlersen çalıştırılabilr binary dosyası oluşturur. Exe ile hiç bir alakan yok... Windows ortamında windows için hazırlanan bir C compiler ile derlersen exe oluşur..
-
a4 hocam şimdi windowsa exe dosyası için illaki windowsu mu yüklemem gerekiyor ?Heh sanırım en kısa şeklinde sordum.Amacım widnows için bir exe yapmak..
-
Bu zaten herkezin hayali :) malesef bu şu anda sadece mono ile mümkün oda .net 1.1 e göre program yazıyor..... yani gcc ile exe oluşturamazsın.....
-
ancak binary yi oluşturduktan sonra windowsda derleyebilirsin arkadaşların dediği gibi,ayrıca olsa bile paketlerin derlenme şekilleri kernel e göre değişeceğinden windows da kullanabilmen imkansız olurdu