folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Linux'u Gizli Bir El Engelledi

Linux'u Gizli Bir El Engelledi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    toglamyth
    toglamyth's avatar
    Erkek
    Haberin orjinali:

Linux'u gizli bir el engelledi

Rekabet Kurulu'nun Microsoft'a soruşturma açmasına giden süreci başlatan Gelecek A.Ş. kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Metin Mustafa Akgün, 2005′te Türkiye'deki yerli bilgisayar üreticilerinin Gelecek Linux işletim sistemi yüklü bilgisayarlar satmaya başladığını belirterek, 'Üniversiteler, önemli kurumlar Gelecek Linux kullanmaya başlamıştı. İşte tam bu noktada satışlar ve hizmetlerde kolaylıkla anlaşılır kesilmeler meydana geldi. Bunun sebebini araştırdığımızda ilginç ve kabul edilemez nedenler bulduk' dedi.

ÜRÜN DAĞITIMI ENGELLENDİ
    Yeni Şafak gazetesinden Melih Bayram Dede'nin haberine göre; ürünlerini dağıtmalarının engellendiğini savunan Akgün, 'Gelecek A.Ş. 1998 yılında Türkiye'de açık kaynak kodlu bilişimi yaymak için kuruldu. 9 yıl gibi kısa sürede yüzlerce referans şirket oluşturdu, binlerce kişiye eğitim verdi, açık bilişim konusunda kaynak kitaplar oluşturdu. İşte tam bu noktada satışlar ve hizmetlerde kolaylıkla anlaşılır kesilmeler meydana gelmişti 2005 yılında. Bunun sebebini araştırdığımızda ilginç ve kabul edilemez nedenler bulduk' şeklinde konuştu.

ADALETE GÜVENİYORUM
    Şirket olarak Rekabet Kurulu'na çok kapsamlı bir dosya hazırlayarak Prof. Dr. Arif Esin yardımıyla başvurduklarını belirten Akgün, 'Microsoft'ta inceleme yapıldı ama dava açılmasına hükmedilmedi. Biz de konuyu Danıştay'a götürdük. Danıştay 2008 yılında Rekabet Kurumu'na konunun yeniden görülmesi için geri gönderdi. Yıl 2012, malumunuz bu konu Rekabet Kurulu'nda tekrar ele alınmış soruşturma açılmasına karar verilmiş. Sonucu bir kez daha merakla bekliyorum. Adaletin geç de olsa tecelli edeceğine güvenim tamdır' dedi.

ŞİRKET TASFİYE EDİLDİ
    Microsoft hakkında tekel soruşturması açılmasına giden süreci başlatan Gelecek A.Ş., 2007 bitiminde tasfiye sürecine girmişti. Dolayısıyla, Rekabet Kurulu'na başvuran o şirket şu an faal değil. Gelecek adıyla faaliyet gösteren diğer şirketlerin, bu başvurusuyla ilgisi bulunmuyor.

MICROSOFT, REKABETİ ÖNLEMEKLE SUÇLANIYOR
    Rekabet Kurulu, dağıtım kanallarına uygulanan baskı ve indirim sistemleri yolu ile Gelecek Bilişim ve İletişim A.Ş.'nin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasıyla Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti., Microsoft Corporation ve Microsoft Ireland Operations Limited hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti. Karar kurulun 28.08.2012 tarihli toplantısında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 40. maddesi uyarınca alındı. Microsoft, Linux'un Türkiye'de yayılmasını engellemek için serbest rekabeti engellemekle suçlanıyor.

benim açımdan sonuç: Pardusumuza sahip çıkalım!!!

www.64bitlabs.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Fiyatlarını düşürmek isteyen turkcelli diğer operatörlere haksızlık olacağı gerekçesiyle engelleyen bu rekabet kurulu,

Adil kullanım kotasının altındaki kurul bu rekabet kurulu.

Bi işe yaradığı yok anca millete zarar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

gelecek linux kullanırdım eskiden. baya iyiydi. sonra birden kayboldu. hatırlıyorum o yılları. gerçekten de devam edebilmiş olsalar türkiye şu an farklı bi yerde olurdu. kesin eminim ki 10 evden en az 3ü gelecek linux kullanıyor olurdu. dergiler kurulum cdsini veriyordu birkaç ayda bir. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

okullarda hala bilgisayar dersi altında microsoft windows dersi veriliyor.

office de ms office 2010 vs 

millet key aramaktan crack yapmaktan 10 günde bir pc leri çöküyor kullanamadıkları için, halbuki linux bir dağıtım ve libre office olsa daha sağlıklı bir süreç oluşur ve daha bilinçli öğrencilerimiz oluşmuş olur.

Ha windows son kullanıcı için şuan olmazsa olmaz , ama linux u görmezden gelmek yanlış birşey. millet virüslü crack arayacağına ücretsiz ürünlere yönlendirilmeli.

Yönetmeliklerin ak.

jQeDY.png%20%28900×549%29

PanxeR tarafından 06/Kas/12 17:56 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 984 Toplam Mesaj: 4