Lisans Sistemi Hk
-
İndirilebilir ürünlerin her biri için lisans belirleyecek olan bir sistem/modül/program arıyorum. Yeni bir proje var kafamda bunun için gerekli eğer olabilitesi varsa projeyi hayata geçireceğim.İnternette bazı boş beleş bilgiler var, cevap yok. Umarım sağlam bir bilgi bulurum.
Saygılar
-
anladığım kadarıyla her indirdiğimiz programı lisanslayacak bir program arıyosun yada yapıcaksın doğrumudur ?
-
Forever_Piratebay bunu yazdı:
-----------------------------anladığım kadarıyla her indirdiğimiz programı lisanslayacak bir program arıyosun yada yapıcaksın doğrumudur ?
-----------------------------Yani şöyle söyliyeyim. A dosyası var ve sitende 1$ gibi sembolik bir mebladan satıyorsun. Ama adam onu 1$dan alıp kendisi paylaşırsa olan sana olur. Her Dosyayı şifreleyebilirsin belki ama şifre bir kere öğrenildiğinde aynı durum söz konusu olabilir. İşte benim burda bilgi almak istediğim nokta şu: A dosyasını X kişisi indirirken 100011 şeklinde serial, A dosyasını Y kişisi indirdiğinde 12211221 şeklinde veya daha farklı serial versin tek kullanımlık.
-
dosya indirildiğinde sistem otomatik serial değiştirsin diyorsun yani
-
Forever_Piratebay bunu yazdı:
-----------------------------dosya indirildiğinde sistem otomatik serial değiştirsin diyorsun yani
-----------------------------Aynen. Güzel bir düşüncem var tutması da muhtemel. Şu lisans işini çözebilirsem eğer 2 haftaya çıkartırım ortaya.
-
Anladım müridim düşününce pek zor bişey değil gibime geliyor :)
-
Makinanın anakarttan yada hdd seri nodan bir makina ID vermelisin önce.
Sonra serial o makina key ile sifreli olmalı ki baska makinada acınca gecersiz olsun
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
Makinanın anakarttan yada hdd seri nodan bir makina ID vermelisin önce.
Sonra serial o makina key ile sifreli olmalı ki baska makinada acınca gecersiz olsun
-----------------------------
merhaba,
aynen, HolyOne benden once yazmis.. Makinanin HardwareID / weya MotherBoard Seri No sunu alip CRYPTUNPROTECTDATA ( Sadece Sifrelendiği Bilgisayarda Cozulebilen Encryption) ile encrypt ederseniz baska pc lerde decrypt edilemediğinden lisans gecersiz olur..
bu api yi google chrome'un password decryptorunu kodladigim zaman kesfetmistim...
Kutsal Kitap Referans Linki :
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa925037.aspx
saygilar.
