Lise Kayıtları !
-
Hacilar semt disinda bir liseye yazilma ile ilgili resmi bir yazi vs varmi.Kardesim yazilacak , semt disinda bir lise , arkadas artik en yakin liseye kaydolma vs isi cikti dedi.Eger boyle birsey varsa hic ugrasmayip yazdiracam semtteki liseye.
-
Hocam benim bildiğim kadarıyla size en yakın olan liseye kayıt ettirebiliyorsunuz artık.İlkokullar içinde öle.Ama mesela bizim okula 10 kilometrelik yerden gelende var.
Yani şöle bir durum.Mesela düz liseye kayıt olcak.O zaman en yakın düz liseye kayıt olmak zorunda.Ama atıyorum endüstri meslek istiyorsa sizin semtde de endüstri meslek yoksa baska semttekine kayıt olabiliyor.
Tam emin değilim ama böle biliyorum ben
-
adres deişikliği gerekiyo galiba
-
abi anadolu mu düz mü yazılacağı lise?
eğer oks ile kazandıysa yazdırabiliyosun direk de, düz liseyi tam b ilmiyorum, ama o en yakın okul işi daha tam yürürlüğe girmedi sanırsam..
-
ya sen merkez bankasından imzalı bi deste götür iş çözülür ;)
-
İlkokulda aynı zımbırtı ile karşılaşmıştım. Yazdırmak istediğiniz semtte tanıdığınız falan varsa onun evinde ikâmet gösterip bu olayı halledebiliyoruz. Ben öyle yapmıştım.
Bu yöntem dışında yazdırmak istiyorsan idareye okula katkı amaçlı alınan rüşvetler var onlardan vereceksin.
-
En yakin okul isi yururluge girmis gittim okula baktim yasayi falanda asmislar.Mudur tanir mezun oldugum lise.Selcuk yapariz birseyler dedi , yok hoca dedim ,hatirlarsan 2003 te bana onur belgesi vermistiniz ne icin ,iste o nedenle yasal olmayn birseyi istemiyorum hocam kendi semtimize yazdiririm dedim geldim.
2003 te hoca yeni kayit olacak bir aileden 300ytl bagis istiyordu bende kulak misafiri oldum,atladim lafa "hocam dedim istediginiz sey anayasal bir suc dedim , ulkemizde kamu okullrinda zorunlu bagis toplanmasi falan yasak ,vs vs yasa falan baya bi oturakli konustum " mudur dusundu biraz elemani kayit etti,zaten adamin durumu yok ust bas eski belliki muhtac bir aile 300ytl nasil versin...adam dondu bana bu davranisim yuzunden onu belgesi verdi.Simdi kalkip adamdan yasalara aykiri birsey isteyemem istemem.
-
kardes evet oyle bişey var mahallendeki veya semtindeki liseye yazdirmak zorundasin ama ne varki her lisenin kalitesi ayni degil o yüzden benim akrabam kızını muhtar aracılıgıyla bizim ailede misafir gösterdi ki bizim mahalledeki liseye yazdirdi ama simdi onuda yapmıyorlar ......
-
kardeşini ve velisini velisi sensen kaydınızı muhtarlığınızdan alın okulun olduğu muhtarlığa yazdırın ocivarda bir tanıdığınız akrabanız varsa iş tamam yoksa birinri bulmaya bak budediğimi zamanında bizimkiler yapmışlardı beni başka bir ilk okula yazdırmak için
not:bahsettiğim şeyin ikametgah kaydını değiştirmek olduğunu anlamışındır yani yapacağın kendini tanıdığının evinde yaşıyor gibi göstermek