Lise/Açık Lise/Kayıp Tastikname

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

İyi akşamlar muridler. 

Kafama takılan onca soru ve sıkıntı var ki heralde biraz tavsiye rahatlatacaktır. 

Yıllar önce lise 1 de eğitim hayatımı bıraktım. Ve aradan 1 yıl sonra falan açık liseye kayıt oldum.  Sonra 2 yıl kadar gitmeyerek tekrar start verdim açık liseye şuan öyle devam ediyor. 

Kötü olan durum ise ben açık liseye kayıt olurken cahillik diz boyu o zamanlar, Asli Lise Tastiknamesini verdim. Ve bende de fotokopisi de yok. Bu yıl 2 ay önce askerlik tecil işlemi için 

Askerlik şubeye gittim. Liseye giriş tarihi ve mezun oluş tarihimi istediler. Aynı zaman da açık öğretimden okuduğuma dair bir belge. Gittim açık öğretimden belgemi aldım okuduğuma dair 

Onda bir sıkıntı yok. Eski okuduğum liseye gittim baş müdür yardımcısı tam bir gerizekalı. Tastikname olmadığından dolayı tekrar bakıp belgeye açık liseden aldığım belgeye tarih atması imza atması gerekiyordu. 

Sistemlerinden bakmasını ve tarihleri yazıp halletmesini istedim. Göremiyormuş beyefendi. Arşive giderek defterden tarihlere baktırdık zar zor. Sadece yıl olarak yazıyor kafasına göre çıkış için ay olarak bir ay salladı ve yolladı. 

Gittik hallettik tecil işlemini. 

Şimdi sıkıntı şu, Açık öğretim okuyorum ve birkaç yıl gitmediğimden istemeden dönemleri es geçtik kredi falanda kazanamadık. Açık lise üyeliğim ile sisteme girdiğim de " Toplam dönemi 9" yazıyor " Okuduğu dönem 8 " yazıyor 

Kafama takıldı biraz araştırdım. Bir yazı da " 12 dönem ve üstü okuyan öğrencilerin bazı öğrencilik işlerinden mahrum olacağı " yazmaktaydı. İyi haber 12 dönem ve üstüne çıkılabiliyormuş. Kötü ise 2 haber var. 

Bende " Toplam dönem 9 " yazmakta. yaş 21 olacak. Ve benim 9. dönem sonunda açık öğretğim eğitim hayatım bitiyor mu ? Sıkıntı 2. ssk için belirli aralıklarla ssk'ya açık liseden eğitim belgesi götürüyorum. 

Orada ki bayan bana " temmuz ayından sonra hemen buraya gel aylık 50 tl ücret ödeyeceksin " bir gün geçmesin dedi. Sanırım artık devletten karşılanmıyor. Tamam dedim. 

Yapboz birleşince ve okuduğum bir yazıda " 12 dönem ve üstü öğrencilik haklarından bazılarını alamayacak " dediğinde ve yazıda " İndirimli öğrenci kartı vs " gibi diyordu 

Acaba dedim Ben 9. dönemde finsh mi yaşayacağım ? Ve 12. Döneme kadar okuma hakkım da mı yok ? Ve 1 yıl tecilim var şuan 9. döneme geldiğinde ssk'da böyle artık devlet karşılamıyor durumu çektiğinden 

Askerlik tecili olmayacak mı ? Dedim Bunları biri bana cevaplar ise çok memnun olurum. Uzun süreye dayalı aileme destek amaçlı planlarım ve okumakta istiyorum kredim çok düşük bu yüzden süre kazanmam gerek. 

Ve bu lanet olasıca lise beni fitil ediyor. Biz bu diplomanın aynısını zaten alamıyoruz. Bunun yerine geçerli bir belge alıyoruz. Bu belgede sadece bir kez veriliyormuş 

Milli eğitim destek hattını aradığımda adam bana açık liseye bir dilekçe yazarak, verdiğim lise diploma için geçerli belge alabileceğimi söyledi. 

Sonra da mail yoluyla desteğe mail atmıştım bugün dönüş gelmiş ve, ayrıldığım liseye dilekçe yazıp geçerli bir belge alabileceğimi söylemişler. 

Ben her tecil durumunda bu tarih sıkıntısını yaşamak istemiyorum. Ben hangisine dilekçe vereceğim. ? Açık öğretim lisesinde asli lise tastiknamem var oraya mı geçerli belge için yazacağım ? 

Yoksa ayrıldığım liseye geçerli belge için mi dilekçe yazacağım ? Ve en sıkıntılısı adam akıllı bir dilekçe örneği bulamadım nasıl bir dilekçe yazmam gerek ? 

Biliyorum uzun oldu, çocukluğun ve psikolojisi bozukluğun verdiği durumdan dolayı hayati şeylere hiç önem vermemişim, şimdi değerlerini anlıyorum 

Okuyupta yardımcı olacak kişilere de çok teşekküre ederim, Ay sonu bir kilo tatlı ısmarlayacağım sevgiler saygılar 

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Ve şu tastikname için sorularıma cevap olacak bir yorum buldum internette her iki durumu da kapsamakta 

Lakin ne kadar doğru bilmiyorum son bahsettiği yol bana gereken yol açık liseye git dilekçe yaz aslisinin ve fotokopisinin olmadığına dair demiş 

Böyle yapmam doğrumudur şu belgesi en sonun da bu yolla alabilir miyim ? 

Yorumda şu şekildedir ; 

" Açık öğretim kayıtlarında kaydolurken gecıcı mezunıyet belgesı fotokopısı verılır aslı sızde kalır eger bır hata yapıp aslını verdıgınızı dusunuyorsanız elınızdede onun bır fotokopısı varsa gıdıp 

aof burosundan degıstırmek ıcın dılekce yazıp talepte bulunabılırsınız eger fotokopısıde yoksa yıne dılekce yazıcaksınız buroya kaydolurken verdıgım belge orjınal oldugunu dusunuyorum

ve fotokopısıyle degıstırmegı talep edıyorum dıye ordakı calısanlar yardımcı olucaktır.

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

1. si kayıtta tasdiknamenin(yoksa tasdikname kayıp belgesinin) ve transkriptin fotokopisi değil aslını vermek zorundasın. 

2.si askerlik tecili için açık liseden öğrenci belgesi değil ek.c2 belgesi alacaksın açık liseden.

3. sü 12 dönem ve altındaysan tecil hakkın hakkın var.Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

http://www.aol.meb.gov.tr/sayfaoku.php?id=25

4.sü 12 dönemden sonra okumaya devam edebilirsin ama öğrencilik haklarından paso vs yararlanamazsın.

kilit11 tarafından 10/Ara/15 18:48 tarihinde düzenlenmiştir

21 mayıs 1864
Toplam Hit: 1186 Toplam Mesaj: 3
eğitim milli aol