folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder LNB İle Veri Alış Verişi

LNB İle Veri Alış Verişi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    arkadaşlar uydularda bi lnb dalga motoru var ya sanırım çok uzak mesafelerden veri transferi yapabiliyo bu alet bununla ben casus kameradan alıcısına veri atarımı yapabilirmiyim yada kablosuz kumandadan veri transferi yani misal oyuncak arabamız war uzaktan kumandalı lnb ile menzilini artırabilirmiyiz

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    yokmu bilen yaw

tahribat.com a can feda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    veri alabiliyorsun ama gönderemiyorsun :) diye biliyorum ben ara sıra skystar2 ile bişeyler cekiyorumda pek sağlıklı bişey değil

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

bende veri gonderilmez die biliyorum. konu hakkında geniş bilgiye sahip birileri varsa, bi bizi aydınlatırsa cok seviniriz :)) benmde merak ettigim bi konu

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keyx
    keyx's avatar
    Erkek

lafı fazla uzatmaya gerek yok  oyle bısee yapamasın. yaparsın ama o sandıgın gıbı sadece LNB ile olmuyoo

alıcı verıcı  reciver ve uydudan frekans kiralaman gerekir.

e buda sana baya bir paraya patlar

sen iyisimi bosverr sittir ett urasma heccc

:D 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

uyduya çıkmadan sadece çanaklar arasında iletişim kuracaksan o 2 çanağın da birbirini görmesi gerekir.

mesafe senin alıcı vericinin gücüne bağlıdır yine.

ayrıca senin veriyi gönderirken kullanacağın bi encoder alırken kullanacağın bi decoder

yani hepsi bir arada receiver gibi bi cihaza ihtiyacın olacak.

uğraşmaya değmez.hakkı bokunu ödemez 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek

LNB'nin görevi çanağına gelen yüksek frekanstaki veriyi düşük frekansa çevirerek kablo üzerinden göndermektir, bundan başka yaptığı bir iş yok. Eğer gelen yüksek frekanstaki sinyal olduğu gibi kablodan gönderilseydi veri kaybı yaşanırdı. Yani anlayacağın, LNB bir gönderici değildir.

As microwave satellite signals do not easily pass through walls, roofs, or even glass windows, satellite antennas are required to be outdoors, and the signal needs to be passed indoors via cables. When radio signals are sent through coaxial cables, the higher the frequency, the more losses occur in the cable per unit of length. The signals used for satellite are of such high frequency (in the multiple gigahertz range) that special (costly) cable types or waveguides would be required and any significant length of cable leaves very little signal left on the receiving end.

http://en.wikipedia.org/wiki/Low-noise_block_converter 

Toplam Hit: 1978 Toplam Mesaj: 7