folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Local'de İnsert Yapıp Host'ta Yapamıyorum (Yardım)

Local'de İnsert Yapıp Host'ta Yapamıyorum (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Başlıktada belirttiğim gibi local'de çalışırken MsSql server'a insert yapabiliyorken host'a attığım zaman 

Server Error in '/' Application.

Runtime Error

Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine. 

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
        <system.web>
            <customErrors mode="Off"/>
        </system.web>
    </configuration>

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
        <system.web>
            <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
        </system.web>
    </configuration>

Bu hatayı alıyorum. Neden olabilir acaba ?

Si vis pacem para bellum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

ASP.Net bilen mürit yok mu hiç :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

panelden ayarlar kısmında asp.net e gir abi,

custom erro mode= off

yap tamamdır :P

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Hocam panelde dediğin host un panelinde mi şimdi ben webconfig te <customErrors mode="Off"/> ekledim bu seferde bu hatayı verdi 

Server Error in '/' Application.

Configuration Error

Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately. 

Parser Error Message: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level.  This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS.

Source Error: 

Line 50:     
    Line 51:     
    Line 52: 		<authentication mode="Windows"/>
    Line 53: 		<!--
    Line 54:             The <customErrors> section enables configuration 

olayın aslı şu 3 textbox 1 tanede buton ekledim textboxlardaki textleri alıp veritabanına eklemek istiyorum . Veritabanı localde değil hostun veritabanını kullanıyorum kendi bilgisayarımdan ekleme yaptığım zaman ekleniyor fakat siteye girdiğim zaman siteyi goremeden bu hataları alıyorum. textboxlarda yada butonda bi sorun var anladığım kadarıyla.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

Bu "MachineToApplication" hatasının sebebini biliyorum.

Eğer uygulaman bir virtual directory içinde değil ise, (sitenin kök dizininde değilde alt klasörlerden birindeyse) herhangi bir dosyaya yapılan istekte, sunucu web.config dosyasını kök dizinde arar. Eğer orada bulamazsa bu sefer machine.config idi sanırım ismi oraya bakar oradaki yapılandırma bir web uygulaması yapılandırmasıyla uyuşmadığı için bu hata meydana gelir.

Attığın dosyalar sitenin kök dizininde değil alt klasöründe mi?
    Eğer öyle ise, o alt klasörü "virtual directory" olarak tanmlamalısın ve uygulamayı çağırırken o virtual directory nin ismiyle çağırmalısın.

Virtual Directory işini eğer panel kullanıyorsan (örn: Plesk) yapabilirsin. Plesk erişimin var ise ilgili domain altında "Web Directories" -> "Add New Virtual Directory" diyerek bunu yapabilirsin.

Gel bili bili gates
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

hocam evet www.sitem.com/test diye alt klasör içinde deniyordum. Fakat somee diye bir hostta deneme yapıyorum ve çok kötü bi yönetim paneli var :S virtual dir olarak tanımlayamadım deneme için ücretsiz asp.net host bilen var mı ? Şimdi root ta tekrar deniyorum eğer olmazsa yeni bi host aramaya başlıym :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

web.config dosyasını kök dizine atmayı dene.

Yada bana pm at.

Gel bili bili gates
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Hocam süpersin :) duplicate sorunu veriyordu demek ki hem kökte hem /test klasorunde kullandığım içinmiş . Şimdi oradakini sildim sadece root ta bıraktım ve /test dosyasındada girebiliyorum çok teşekkür ederim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam süpersin :) duplicate sorunu veriyordu demek ki hem kökte hem /test klasorunde kullandığım içinmiş . Şimdi oradakini sildim sadece root ta bıraktım ve /test dosyasındada girebiliyorum çok teşekkür ederim :)

-----------------------------

Önemli değil.

Gel bili bili gates
Toplam Hit: 1206 Toplam Mesaj: 9