Localde Oynattığım Video Geç Yükleniyor
-
Selamlar, elimde birkaç webex ekran kaydı 100-200 mb lık 2-3 saat uzunluğunda videolar var (.mp4), VLC Player ile açıyorum ama video local pc içinde olmasına rağmen sanki 3 mbps internet ile 1080P izlemeye çalışıyormuş gibi ileri sardığımda bekletiyor... Bunu seri şekilde izlemek, ileri geri sarmak için ne yapmak lazımdır?
-
Konu takip. Aynı sorunu bende .TS formatlı videolarda yaşıyorum. Bakalım burdan birşeyler çıkacak mı ?

-
playerı değiştirmeyi denedin mi ?
-
başka player denediğini varsayarak
file cachingi arttırmayı ve donanım hızlandırmayı deneyebilirisin
-
-
vlc, windozun kendi player ı olarak 2 player denemiştim, daha sonradan codec klite pack yükledim baktım düzelme yok sonra media player classic ile açtım sıkıntısız ilerliyor.

-
.ts uzantılı filmleri oynatma da bende de şöye sorun oluyor zaman atlaması yapınca ses atlıyor ama görüntü daha sonradan geliyor, gelinceye kadar da ekran donmuş olarak bekliyor. gom-km-vlc bunlarda yapıyor mp classic te daha sorunsuz çalışıyor ama kullanışlı değil bence mpclassic. km kodek te yüklü bilgisayarda. bunu aşmanın bir yöntemi var mı yeni bir oynatıcıya geçmeden
-
dcpromo bunu yazdı
Selamlar, elimde birkaç webex ekran kaydı 100-200 mb lık 2-3 saat uzunluğunda videolar var (.mp4), VLC Player ile açıyorum ama video local pc içinde olmasına rağmen sanki 3 mbps internet ile 1080P izlemeye çalışıyormuş gibi ileri sardığımda bekletiyor... Bunu seri şekilde izlemek, ileri geri sarmak için ne yapmak lazımdır?
Hocam laptoptaysan güç ayarlarını dengeliden performansa çekmen çok şey değiştirir, masaüstüyse de ya codec sıkıntın var ya player ya da donanımın (işlemci ve ram) bu sıkıştırmayı çözebilmek için yetersiz.
Şöyle anlatayım, Ryzen 5 3600, 16 gb 3200 Mhz ram var bende, normalde hiç sıkıntı yaşamadığım x265 sıkıştırmayı, aynı anda büyük boyutlu iki winrar sıkıştırması açarken izlemeye kalktım, ileri alınca 5 saniye, görüntü duruyor, buffer yapıyor tekrar oynatıyor. Normalde direkt 5 sn ileri atlıyordu. Yani sistem kaynakları winrar tarafından tüketildiği için yetmedi. Senin de arka planda sistemi tüketen olabilir ya da sistem yetersiz olabilir.Çok olaiblirli bir yazı oldu ama sistemin ve dosyan hakkında çok net bilgi vermediğin için tüm aklıma gelenleri yazdım işte :)
-
sorunu mediaplayer classic kullanarak çözdüm hocalar teşekkürler. Bu arada pc masaüstü i5/16ram vs. güzel pc ve yük de yoktu, kodek modek işleriyle ilgili olsa gerek.