Localhost Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ewt beyler ben EasyPHP kullanıyorum.sorun şu ben şu yol ile msql giriyorum http://localhost/mysql/ buray kadar sorun yok

bundan sonra bir veri tabanı yaratıyorum sonra bir tablo yaratıyorum  sonra bu tablonun özelliklerini sallıyorum (hata fln veriyor ama es geçiyom:)))

neyse  atıyorum phpbb kurarken her şeyi yapıyorum şifre bölümene bişi yazmıyorum (çünkü şifre yok) şifre koyunçada mysql da hata veriyor

+birde şu tablo oluştururken hangi ayaralrı yapmalıyım :))) 

muhbir-tbt@hotmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    şimdi öyle bir soru sormuşsunki ne anlattıgın belli degil....anladıgım kadarıyla sorun şu phpBB'nin install zımbırtısında şifre yazarsan tabiiki hata verir mysql'inde şifre yok baglanamıyor.....Bunun haricinde tablo özellikleri kafana göre olmaz hangi satırı ne için kullanıcaksan o özellige göre seciceksin............

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hyr sorun şu mesela atıyom i forum kurçam dio database name dolduruyorum

sonra şifre bölümüne bişi yazmıyom hata veriyor sonra mysql girip şifre koyuyorum.bu seferde hiç bişi çıkmıyor

edit:şimdi hallettim sorun şu şu tablo olayı ile ilgili bir döküman war mı_?_? 

muhbir-tbt@hotmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

http://www.w3schools.com/sql/sql_create.asp

al sana en temel ve en iyi yerden kaynak.... 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

easyphp nin  bir üst versiyonu  easyphp.org  dan indir kullandıgın 1.8 olmalı... easy php  kullanmak  baslangıc için ii olsada  ilerde sıkılacagın bir  durum  hem butun  ayarlar elinde olmuyor.. bunları ayrı ayrı indirip kurmadan da daha yarar var :)mysql de  tablo alanlarına girecegin deger genellikle vrchr olur Ama ben chr yapardım:) ordaki yapacagın düzenlemeler... hıza etkisi olur....tabloyu olusturdun olusturdugun vtb de bir tane index olusturmalısın .bu  örn üyelik sistemin de daha önce kayıtlı olan üye aynı kullanıcı veya id numarası ile kayıt yapmasını e engeller yani her USERİN bir eşsiz id veya ismi olur.... arama  gibi durumlarda rahatlık saglar..birden fazla  da index olusturabilirsin....tablodaki en ufak hata.. mysql e hata verdirir....sadece tabloyu olusturmus olursun içindeki kayıt yerleri olusmaz:)birde   tablo özellikleri .. bunları iiii örenmelisin...sallamak seni ancak localde kurtarır:) herhangi hazır bir scripti  kurmak için sadece dtbs yaratman yeterli  tablo olusturmana gerek yok:)

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ewt şimdi oluştrdum.bu arada phpbb 3 çıkmış tam bir portal havasında.en ii yeride admin paneli.herkes denemeli

not:o tablo olayına gerek yokmuş kendisi oluşturdu

yardımlarınızdan dolayı teşşekkürü borç bilirim;) 

muhbir-tbt@hotmail.com
Toplam Hit: 1801 Toplam Mesaj: 6