Localhost Problemi
-
ewt beyler ben EasyPHP kullanıyorum.sorun şu ben şu yol ile msql giriyorum http://localhost/mysql/ buray kadar sorun yok
bundan sonra bir veri tabanı yaratıyorum sonra bir tablo yaratıyorum sonra bu tablonun özelliklerini sallıyorum (hata fln veriyor ama es geçiyom:)))
neyse atıyorum phpbb kurarken her şeyi yapıyorum şifre bölümene bişi yazmıyorum (çünkü şifre yok) şifre koyunçada mysql da hata veriyor
+birde şu tablo oluştururken hangi ayaralrı yapmalıyım :)))
-
şimdi öyle bir soru sormuşsunki ne anlattıgın belli degil....anladıgım kadarıyla sorun şu phpBB'nin install zımbırtısında şifre yazarsan tabiiki hata verir mysql'inde şifre yok baglanamıyor.....Bunun haricinde tablo özellikleri kafana göre olmaz hangi satırı ne için kullanıcaksan o özellige göre seciceksin............
-
hyr sorun şu mesela atıyom i forum kurçam dio database name dolduruyorum
sonra şifre bölümüne bişi yazmıyom hata veriyor sonra mysql girip şifre koyuyorum.bu seferde hiç bişi çıkmıyor
edit:şimdi hallettim sorun şu şu tablo olayı ile ilgili bir döküman war mı_?_?
-
http://www.w3schools.com/sql/sql_create.asp
al sana en temel ve en iyi yerden kaynak....
-
easyphp nin bir üst versiyonu easyphp.org dan indir kullandıgın 1.8 olmalı... easy php kullanmak baslangıc için ii olsada ilerde sıkılacagın bir durum hem butun ayarlar elinde olmuyor.. bunları ayrı ayrı indirip kurmadan da daha yarar var :)mysql de tablo alanlarına girecegin deger genellikle vrchr olur Ama ben chr yapardım:) ordaki yapacagın düzenlemeler... hıza etkisi olur....tabloyu olusturdun olusturdugun vtb de bir tane index olusturmalısın .bu örn üyelik sistemin de daha önce kayıtlı olan üye aynı kullanıcı veya id numarası ile kayıt yapmasını e engeller yani her USERİN bir eşsiz id veya ismi olur.... arama gibi durumlarda rahatlık saglar..birden fazla da index olusturabilirsin....tablodaki en ufak hata.. mysql e hata verdirir....sadece tabloyu olusturmus olursun içindeki kayıt yerleri olusmaz:)birde tablo özellikleri .. bunları iiii örenmelisin...sallamak seni ancak localde kurtarır:) herhangi hazır bir scripti kurmak için sadece dtbs yaratman yeterli tablo olusturmana gerek yok:)
-
ewt şimdi oluştrdum.bu arada phpbb 3 çıkmış tam bir portal havasında.en ii yeride admin paneli.herkes denemeli
not:o tablo olayına gerek yokmuş kendisi oluşturdu
yardımlarınızdan dolayı teşşekkürü borç bilirim;)