Localhost'a Paylaşım Vermek
-
Arkadaşlar 3 tane bilgisayar var toplamda birtanesinde iis kurulu asp üzerinden kullanacagımız ufak bir yazılım var ağdaki diğer bilgisayarların bu bilgisayara bağlanıp bu yazılımı kullanmalarını istiyorum. Ne yapabilirim ? İşletim sistemi windows7 home pre.
-
Takip,
-
ağ ve paylaşım merkezinden ağ durumunu,paylaşımı vs. aç güvenlik duvarındanda gerekli izinleri ver veya komple deaktif et. sonra o makinenin local ip si ile digerleri browserın adres satırını yazarak ulaşması lazım.ağ dışı ulaşım içinse iis in kullandıgı portu modem üzerinden o makinenin local ip sine yönlendir.
-
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Windows Güvenlik Duvarı\İzin Verilen Programlar kısmından World Wide Web (HTTP) kısmını işaretleyip izin verdikten sonra bağlanabildim. Teşekkür ederim.
-
Uzak masaüstü bağlantısını kullan. EDİT: Localhost paylaşım için yukarıyada yazmışlar denetim masasından ayarlayabilirsin hocam.
-
en kolayı hiçbi program / ayar vs uğraşmaksızın, her bilgisayara hamachi tarzı program kurulur,
hepsi aynı ağa bağlanır.
girmek istediğin bilgisayarın ip'si (5. ile başlayan) tarayıcı ile girilir
-
arkadaşlar ne uzak masaüstüsü ne hamachisi. makineler zaten aynı ağdaymış. + uzak masaüstüylede aynanda 3 client bağlanmak istese nolcak ? 1 sayfa üzerinden sıra sıramı işlem yapcaklar.
-
ben kullanım kolaylığı açısından diyorum. bazen iki bilgisayar arasında her ayarı yaptıgım halde giremeyebiliyorum.
o yüzden en KOLAYI hamachi dedim, işlevsel demedim