Localhostta Çalışamıyorum
-
Merhaba lan. Ya bu scriptleri inceleme amaçlı localhost kurduydum. Wordpressi rahatlıkla çalıştırabiliyorum. İşte yönetim bölümüne felan girebiliyorum. Neyse vbulletin ve xenforo indirdim. Bunları denemek istiyorum.
localhost/wordpress dediğimde site karşımda.
localhost/vbulletin ve localhost/xenforo dediğimde ise önceden 403 forbidden hatası geliyordu. Sonra araştırdım. Linux kullanıcısı olduğum için terminalde localhostun olduğu bölüme gidip
chmod 777 vbulletin ve chmod 777 xenforo yazdım.
http://forum.iyinet.com/xenforo/155593-xenforo-kurulum-anlatimi.html
Sonra yukarıdaki linkte anlattığı üzere localhost/xenforo/install/index.php?install/ adresine gittim. Beyaz ekran geldi. sonra localhost/xenforo/install ve localhost/xenforo/install/index.php denedim. Hep beyaz ekran. Önceden 403 forbidden hatası veren yerler şimdi beyaz. Kuramıyorum bu forumları. Yardım edin la şu fuckire.
-
chmod 777 -R dener misin ? alt klasörlere de izin vermen gerekiyor olabilir.xampp mi kullanıyorsun ?
-
Lamp mı ne ondan kullanıyom.
http://bilside.com/linux-bilgi-kupu-makaleler/ubuntu-linux/373-ubuntu-lamp-linux--apache--php--mysql-server-kurulumu.html
Şuradan bakıp kurmuştum zamanında.
serdar@RedKit ~ $ cd public_html
serdar@RedKit ~/public_html $ chmod 777 -R
chmod: missing operand after `777'
Try `chmod --help' for more information.
serdar@RedKit ~/public_html $ chmod 777 xenforo -R
serdar@RedKit ~/public_html $ cd xenforo
serdar@RedKit ~/public_html/xenforo $ chmod 777 data -R
serdar@RedKit ~/public_html/xenforo $ chmod 777 internal_data -Ryaptım. Sonra localhost/xenforo adresine gidince beni localhost/xenforo/install/index.php?install/ buraya yönlendirdi otomatik olarak. Oldu yani. vbulletinde de denedim. Onda db hatası verdi. O da oldu diyebiliriz. Beyaz ekran yok yani. Şimdi ben her seferinde amele gibi o dizine gidip sürekli chmod yapmak zorunda mıyım?
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
Lamp mı ne ondan kullanıyom.
http://bilside.com/linux-bilgi-kupu-makaleler/ubuntu-linux/373-ubuntu-lamp-linux--apache--php--mysql-server-kurulumu.html
Şuradan bakıp kurmuştum zamanında.
serdar@RedKit ~ $ cd public_html
serdar@RedKit ~/public_html $ chmod 777 -R
chmod: missing operand after `777'
Try `chmod --help' for more information.
serdar@RedKit ~/public_html $ chmod 777 xenforo -R
serdar@RedKit ~/public_html $ cd xenforo
serdar@RedKit ~/public_html/xenforo $ chmod 777 data -R
serdar@RedKit ~/public_html/xenforo $ chmod 777 internal_data -Ryaptım. Sonra localhost/xenforo adresine gidince beni localhost/xenforo/install/index.php?install/ buraya yönlendirdi otomatik olarak. Oldu yani. vbulletinde de denedim. Onda db hatası verdi. O da oldu diyebiliriz. Beyaz ekran yok yani. Şimdi ben her seferinde amele gibi o dizine gidip sürekli chmod yapmak zorunda mıyım?
-----------------------------komple htdocs klasörüne chmod 777 -R ver yeni proje açtığında yeterli.
-
Beyler yine ben.
Linuxa yine lamp kurdum. tasksel komutu ile kurdum. Normal çalışıyordu. it work yazısı sonra, php versiyonunu vs görüntüleme herşey çalışıyordu. artık wordpressi atacaktım, baktım /var/www dizinine atmak gerekiyormuş dosyaları. E oraya atmak içinde root olmak lazım. her seferinde root olmamak için dosyaları /home/ismim dizinine atmaya karar verdim.
http://www.bilside.com/286.html
Buradaki yöndergelerde
sudo cp /etc/apache2/sites-available/default /etc/apache2/sites-available/mysite
bunu yaptıktan sonra
gksudo gedit /etc/apache2/sites-available/mysite
bu komutu kullandım. DocumentRoot parametresini “/home/ismim/public_html/ olarak değiştirdim. tabi public_html dosyası da oluşturdum homeda. <Directory /var/www/> parametresini <Directory /home/ismim/public_html/> şeklinde değiştirrdim.echo '<b>Hello! It is working!</b>' > /home/user/public_html/index.html komutunu kullandım. baktım index.html dosyası hakkaten oluşturulmuştu. sonra localhosta ve llocalhost/index.html dizinine gittim, 403 forbidden hatası alıyorum. şu sorunlarla uğraşmaktan tema deneyemiyorum aq :D
-
yukarı
-
Merhaba lan. çok naziksin lan :D
-
sudo chmod -R 755 /home/ismim/public_html komutu ile çözdüm.