Long Text To Database
-
yaklaşık olarak 20 mb lık 11 885 356 satırlı bir text dosyasını sql serverda tek bir tablonun tek bir sütununa koymaya çalışıyorum ama notepad++ dan kopyala yapıştır yaptığımda alamıyorum bunu nasıl aktarabilirim ?
-
hocam c# bilgin var heralde baktım konularına , stringe tüm dosyayı kopyalayıp sql query olarak yazdıramaz mısın?
-
Kizilgun bunu yazdı
hocam c# bilgin var heralde baktım konularına , stringe tüm dosyayı kopyalayıp sql query olarak yazdıramaz mısın?
yapabilirim hocam onda sıkıntı yok ama sıkıntıyı oluşturan ve anlamadığım şey şu notepad++ da tek dosyasını açtığımda boşluk karakterleri siyah bir yazı ile NUL olarak yazıyor fakat bunu kopyala yapıştır yaptığımda yada c# da stringe aldığım örnek textteki dosya
NULNULNULASD iken
ASD şenlinde oluyor oradaki NUL değiminin tam anlamını bilmiyorum o yüzden dierk o şekilde kopyalamak istiyorum
örnek textteki görüntü
-
furkiak bunu yazdıKizilgun bunu yazdı
yapabilirim hocam onda sıkıntı yok ama sıkıntıyı oluşturan ve anlamadığım şey şu notepad++ da tek dosyasını açtığımda boşluk karakterleri siyah bir yazı ile NUL olarak yazıyor fakat bunu kopyala yapıştır yaptığımda yada c# da stringe aldığım örnek textteki dosya
NULNULNULASD iken
ASD şenlinde oluyor oradaki NUL değiminin tam anlamını bilmiyorum o yüzden dierk o şekilde kopyalamak istiyorum
örnek textteki görüntü
edit : http://stackoverflow.com/questions/19332949/removing-nul-characters
ozgunlu tarafından 26/May/15 14:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Niyeyse kafama takıldı. Şimdi her karakter 1 byte ediyor yanlış hatırlamıyorsam. Haliyle 20 mb'lık bir dosyada 20 971 520 karakter olması lazım. Verilen satır sayısını da hesaba katarsak satır başı karakter sayısı ortalama 1.76 olması gerekmez mi? Gözden kaçırdığım bir nokta olsa gerek.
-
https://yadi.sk/d/eihZQ8s-gssKh
dosya bu üstadlar bunu notepad++ da açtığımda resimde verdiğim örnekteki gibi gözüküyor ve ben bunu bu şekilde database e aktarmak istiyorum boyutunun küçülmesi için fakat bunu bir kaç yolla (c#) aktardığımda NUL yazan yerler boşluk oluyor ve tamamen karışıyor
-
furkiak bunu yazdı
https://yadi.sk/d/eihZQ8s-gssKh
dosya bu üstadlar bunu notepad++ da açtığımda resimde verdiğim örnekteki gibi gözüküyor ve ben bunu bu şekilde database e aktarmak istiyorum boyutunun küçülmesi için fakat bunu bir kaç yolla (c#) aktardığımda NUL yazan yerler boşluk oluyor ve tamamen karışıyor
Mesele şu ki bu bir metin dosyası değil ve veritabanı yönetim sistemleri karakteri dizisi saklayan veri tiplerinde veriye örtülü bazı çeviri işlemleri uygulayabilir ve bu da senin NUL karakterlerini bozabilir, kaldı ki bu ayrıca temiz metin sorgusu ile eklemende de soruna yol açar.
Dosya bayağı video, şu "isyaaaan" diyen abinin bir videosu, uzantıyı mp4 falan yapıp bir video oynatıcı ile açabilirsiniz.
Bu dosyayı saklamak için doğru veri tipinin "text" olduğundan emin misin? Bunun pratiği karakter dizisi tutan bir veri tipi yerine binary dizi tutan bir veri tipi (binary, varbinary veya image) kullanmaktır.
buzukatak tarafından 26/May/15 16:06 tarihinde düzenlenmiştir