Low Level Format
-
Arkadaşlar pcyi formatlıcam(her zmnki gibi :P) ama bu sefer şöyle köklü bişi olsun diyorum.Low level format atıp sıfırlamak istiyorum hddyi.Bi program kurdum atmak için ama nasıl olcak biliyonuzmu?
-
low level formatı atarsan hdd nin fiziksel alanına zarar verme olasılığı artar.Normal durumlarda atılmaz. Hdd gerçekten kurtulamayacak gibiyse son çare olarak low lovel format (düşük güçlü biçimlendirme) yi yap
-
Yeni Başlayanlar'a taşı başlığını...
-
Başlığı taşıdım,bide öyle bi tehlikesi varsa yine normal bi format çekerim olur biter :) öneri için teşekkürler :)
-
Donanımsal olarak teknik bir zarar vermez lov level format yada normal format...
Yanlız, özelliklegünümüzdeki harddiskler fabrika cıkışlarında sektorleri ve mbrsi en hızlı çalışacak şekilde formatlanır ve öyle piyasaya sürülürler...
Daha sonradan yapılan low level format işlemi hddnin eskisinden daha yawaş çalışmasına eski performansını yakalayamamasına neden olabilir ve genelliklede olmaktadır..
Günümüz hdd üreticileride bunu kabul etmekte ve kesinlikle önermemektedirler. Ancak ve ancak cok gerektiği taktirde mbrnin yeniden oluşturulma işlemi hdd üreticisinin web sitesinden indirilen lovw level format programı ile yapılmalıdır...
Kısacası tavsiye edilmemektedir ve çokda lüzumlu bir işlemdeğildir... -
Çok saol abi :) birazdan sıfırlıcam hddyi bi kaç dosya var onları kopyalamam lazım önce :) tavsiyenizi dinliyorum.Zaten yavaş hdd bide yavaşlarsa bi resm kopyalamak yıllarımı alır :P
Toplam Hit: 1245 Toplam Mesaj: 6